ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ελιά

Μεζεδάκια, σαλάτες και καλομαγειρεμένα πιάτα που μυρίζουν Μεσόγειο σε ένα εστιατόριο στην Αργυρούπολη.

19.12.2011| Updated: 31.10.2023
Ελιά

Μεζεδάκια, σαλάτες και καλομαγειρεμένα πιάτα που μυρίζουν Μεσόγειο σε ένα εστιατόριο στην Αργυρούπολη.

Η θέση: Στην καρδιά της Αργυρούπολης, σε ένα δρόμο που τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ο γαστρονομικός προορισμός της περιοχής, αφού εκεί έχουν μαζευτεί πολλά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία για όλα τα γούστα και τις διαθέσεις.

Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για ένα χαριτωμένο εστιατόριο, χωρητικότητας περίπου 10 τραπεζιών, γεγονός που δημιουργεί μια πολύ ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα. Το καλοκαίρι βγάζουν και αρκετά τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο. Τα χρώματα που κυριαρχούν είναι οι αποχρώσεις της ελιάς και το λευκό, ενώ υπάρχει και ορατότητα στην κουζίνα του εστιατορίου, η οποία χωρίζεται από τη σάλα με έναν ψηλό πάγκο. Η φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση είναι στα ατού του μαγαζιού.

Το φαγητό: Στην Ελιά πηγαίνουμε πάντα με μεγάλη παρέα και παραγγέλνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μεζεδάκια της. Σχεδόν πάντα παίρνουμε φάβα, σβησμένη με τσίπουρο και γαρνιρισμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια. Άλλοι μεζέδες που έχουμε δοκιμάσει και μας αρέσουν πολύ είναι τα ακόλουθα: κεφτεδάκια με ντομάτα και τυρί, απάκι με αυγά τηγανητά και στακοβούτυρο, λουκάνικο δικής τους παραγωγής, ταλαγάνι Μεσσηνίας με καραμελωμένη σως μπαλσάμικο και κρασομεζές με ψιλοκομμένο μοσχαρίσιο συκωτάκι. Από σαλάτες ξεχωρίζω αυτή με τη ρόκα που έχει φουντούκια, λιαστές ντομάτες και ξηρό ανθότυρο Κρήτης. Ωραίο και το ριζότο με μανιτάρια και παρμεζάνα και το αρκετά πλούσιο και χορταστικό ριζότο με ψαρονέφρι. Κι επειδή πάντα υπάρχει χώρος για γλυκό, δοκιμάστε σοκολατόπιτα με παγωτό μαστίχα και ροζ πιπέρι, μιλφέιγ και εκμέκ με γλυκό του κουταλιού βύσσινο και παγωτό. Ενδιαφέρουσες και οι επιλογές στα πιάτα ημέρας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα παραγγελίας οποιουδήποτε κύριου πιάτου ως ορεκτικού σε μισή μερίδα.

Ο λογαριασμός Γύρω στα 25-35 ευρώ το άτομο με κρασί.

Η κάβα: Στην κάβα του εστιατορίου υπάρχουν, εκτός από τα εμφιαλωμένα, χύμα μοσχοφίλερο από το κτήμα Νασιάκου και Αγιωργίτικο. Στο τέλος του γεύματος θα σας κεράσουν ρακόμελο, που το φτιάχνουν με πορτοκάλι και μπαχαρικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Δευτέρας, από τις 7 μ.μ., ενώ το Σαββατοκύριακο από τη 1 μ.μ. Τα Σαββατοκύριακα θα δυσκολευτείτε να βρείτε πάρκινγκ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών