ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Fabrica (Κομοτηνή)

Κρεοφαγία επιπέδου σε ένα άψογο αισθητικά περιβάλλον στη θρακιώτικη πόλη.

10.05.2013| Updated: 16.02.2024
Fabrica (Κομοτηνή)

Κρεοφαγία επιπέδου σε ένα άψογο αισθητικά περιβάλλον στη θρακιώτικη πόλη.

Η θέση: Στο κέντρο της πόλης, σε ένα διώροφο της δεκαετίας του ’50.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος έχει σχεδιαστεί από τον αρχιτέκτονα Μηνά Κοσμίδη και ενσωματώνει τα στοιχεία ενός κλασικού κρεοπωλείου (κομπλέ: με τσιγκέλια, ξύλινες πόρτες ψυγείων και ομοιώματα από σφάγια!) σε ένα ούλτρα μοντέρνο χώρο. Φωτιστικά ντυμένα με φουστανέλες και άλλα ευφάνταστα ευρήματα συμπληρώνουν το ντιζαϊνάτο σκηνικό.

Το φαγητό: Το μενού βασίζεται στο κρέας. Δοκιμάσαμε τρυφερά και σωστά ψημένα και αρτυμένα ημεδαπά αρνίσια παϊδάκια, ζουμερά χοιρινά μπριζολάκια και μπιφτέκια, συνοδευμένα από καλοτηγανισμένες πατάτες. Αυτό που ξεχώριζε γευστικά ήταν το χειροποίητο λουκάνικο από το Σουφλί, αλλά και η φέτα από το τοπικό τυροκομείο Δουκίδη – με λαδορίγανη ή μπουγιουρντί (ψητή). Το κοντοσούβλι θεωρείται επίσης ένα από τα κλασικά πιάτα του καταστήματος. Εκτός από τα του ψητοπωλείου, η κάρτα περιλαμβάνει και ορισμένα μαγειρευτά ημέρας και θαλασσινά.

Ο λογαριασμός: Περί τα 20 ευρώ το άτομο, με χύμα κρασί.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών είναι μάλλον περιορισμένη αλλά επαρκής, με επιλεγμένες ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα καθώς και μία ποικιλία από μπίρες, μεταξύ των οποίων και η θαυμάσια τοπική «Βεργίνα» σε βαρέλι.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι. Η κουζίνα κλείνει τη 1 μετά τα μεσάνυστα. Υπάρχει αυλή για καπνίζοντες.

Fabrica & Φάρμα Κρεάτων, Αδριανουπόλεως 4, Κομοτηνή, τηλ. 2531 020 000.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών