ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Ox Chop house: H ελληνική ψησταριά του σήμερα

Στο νέο εστιατόριο της Αθήνας κάθε ώρα είναι ώρα για κρέας.

14.02.2024
Ox Chop house: H ελληνική ψησταριά του σήμερα

Έχει δύο μήνες και κάτι που άνοιξε πίσω από το Χίλτον το Ox Chop House. Στηριγμένο στις κλασικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής ψησταριάς, το προσεγμένο και ταυτόχρονα προσιτό νέο εστιατόριο, το μενού του οποίου υπογράφει ο πολύ ταλαντούχος Μιχάλης Νουρλόγλου, έχει ήδη τους πιστούς του. Δεν είναι διόλου περίεργο. Από την κουζίνα του, όπου σχάρα και ξυλόφουρνος δουλεύουν στο φουλ, βγαίνουν πολλά ωραία.

 

Ένα hit parade από λιχούδικους κρεατομεζέδες, ψητά και μαγειρευτά που βλέπουν το κρέας από πολλές πλευρές σε έναν χώρο που πατάει γερά στην παραδοσιακή ελληνική κρεατοφαγία, που ο σεφ τη στρέφει επιδέξια με μικρές καλά υπολογισμένες κινήσεις προς διάφορες κατευθύνσεις, με μια μικρή έκπληξη εδώ και μια εκεί.

Καλοδουλεµένη πιπεροσαλάτα δροσερή μαϊντανοσαλάτα τυροκαυτερή και ροδίτικη λαδόπιτα είναι μαζί με τις και τις πίτες ημέρας – στις οποίες έχει βάλει το χεράκι της η έμπειρη Μάρω Διακάτου – τα πρώτα που προσγειώνονται μπροστά σου για να ακολουθήσουν η λαχταριστή χωριάτικη βουτυρομακαρονάδα με τη μυζήθρα κι ο βορειοελλαδίτικος τζιγεροσαρμάς που δεν τον συναντάμε συχνά στην Αθήνα. Η συνέχεια γράφεται με κοκορέτσι και κοντοσούβλι αφράτο πασά κεφτέ και σπιτικά λουκάνικα εντυπωσιακό σιδηρόδρομο παϊδάκια και λεπτοκομμένα φιλετάκια προβάτου με μεστή γεύση και βέβαια ζουμερές κόντρα Τ-Bone και σπαλομπριζόλες από ελληνικές μοσχίδες. Όλα τα κρέατα είναι ελληνικά εδώ.

Δεν είναι μόνο για βραδινή έξοδο το OX, ή για μια κυριακάτικη μάζωξη με τους φίλους. Αν κάποιο μεσημέρι μεσοβδόμαδα κινείσαι στο κέντρο και τα πέριξ του μπορείς να κάνεις μια στάση στη Χατζηγιάννη Μέξη για μερικά κρεατομεζεδάκια ή ένα μαγειρευτό – κάθε μέρα έχουν ένα-δύο, από αρνάκι καβουρμαλίδικο με πουρέ ή πατάτες φούρνου και βαθιά νόστιμο λαγωτό μέχρι ένα σωρό άλλα. Μπορείς επίσης να κατευθυνθείς προς τα εκεί όταν έχεις όρεξη για κρασί, φαγητό και κουβέντα μετά το θέατρο ή το σινεμά. Η ομάδα στην ανοιχτή κουζίνα, που τη χαζεύεις με τις φωτιές της από τα τραπέζια του κέντρου της σάλας, παραμένει σε δράση μέχρι αργά. Κι η γυάλινη κάβα, παραμέσα, είναι πάντοτε έτοιμη να σιγοντάρει με ένα ωραίο κρασί από τον ελληνικό ή διεθνή αμπελώνα: η λίστα που έχει επιμεληθεί ο σομελιέ Γιάννης Μακρής έχει πολλές επιλογές κρασιών που ταιριάζουν με το κρέας, και με πολύ καλή σχέση ποιότητας-τιμής. Το πας ανάλογα με τη διάθεση και τη στιγμή. Ενα ποτήρι κρασί ή ένα μπουκάλι, κάτι να τσιμπήσεις ή… κανονικό τσιμπούσι.

Ox Chop house

Χατζηγιάννη Μέξη 9, Αθήνα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Για κρέας

Εστιατόριο για κρέας

Αθήνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών