ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Στο Γίδι για καλοψημένο κρέας και ώριμο Ξινόμαυρο

Απολαμβάνουμε χυμώδη, καλοψημένα κρέατα στα κάρβουνα, μαζί με ένα ώριμο Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 στα ποτήρια μας.

21.12.2023
Στο Γίδι για καλοψημένο κρέας και ώριμο Ξινόμαυρο

Μια μοντέρνα χασαποταβέρνα είναι το Γίδι, στην off-Broadway γειτονιά της πόλης, τη Μεταμόρφωση. Με τη ματιά του σεφ Βασίλη Ακρίβου και φουλ νοσταλγική διάθεση, στην αυλή του μαγαζιού λειτουργεί το κλασικό, παλιακό κουβούκλιο με τις ψησταριές και τα αναμμένα κάρβουνα, από όπου η μυρωδάτη τσίκνα είναι προπομπός για το μοσχοβολιστό κυρίως θέμα του μαγαζιού, που είναι φυσικά το κρέας, καλοψημένο, χυμώδες και ζουμερό.

Την ίδια στιγμή που τα κάρβουνα κάνουν τη δουλειά τους, από την κουζίνα της ταβέρνας βγαίνουν τα ορεκτικά, με νοστιμιές όπως λόγου χάρη μια βουτυράτη φέτα, μακαρούνες σε ζωμό κρέατος με λιωμένη μυζήθρα και στάκα, και ένα εξαιρετικό ταρτάρ με ψιλοκομμένο φιλέτο μόσχου με κρεμμυδάκι φρέσκο, κάπαρη και παρμεζάνα, σερβιρισμένα επάνω σε φρυγανισμένο ψωμί. Μαζί με τα πρώτα θα μας προτείνουν το τέλειο συνοδευτικό από τη λίστα κρασιών. Στα ποτήρια μας υποδεχόμαστε ένα αληθινό masterpiece, το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, μια σοδειά του οινοποιείου, που αποδεικνύει στην πράξη, όχι μόνο την ανθεκτικότητα στον χρόνο, αλλά και την εντυπωσιακή εξέλιξη που έχει αυτό το υψηλής ποιότητας κρασί. Απολύτως ταυτισμένο με τα Οινοποιεία Μπουτάρη, είναι ένα από τα πρώτα και γνωστότερα κρασιά τους.

Συνεχίστε με το Grande Reserve Naoussa Boutari 2013 και με τα κυρίως πιάτα, από το βαρύ πυροβολικό της ψησταριάς. Αυτό το πλούσιο κρασί με το βαθυκόκκινο χρώμα και τις κεραμιδί ανταύγειες, δένει απολύτως αρμονικά με το σερί των φαγητών που σερβίρουν στο Γίδι, καθώς τα γλυκά αρώματα αποξηραμένων φρούτων, με κυρίαρχα την ντομάτα και το σύκο, σε συνδυασμό με αυτά της παλαίωσης, όπως η κανέλα, η βανίλια, το ξύλο και τα μπαχαρικά, πλαισιώνουν το μενού λες και είναι κομμένα και ραμμένα το ένα για το άλλο. Η στιβαρότητα του κρασιού, το πλούσιο σώμα του, που χαρακτηρίζεται από πολλές και ώριμες ταννίνες, δημιουργούν την αίσθηση της πληρότητας, και μαζί με το food pairing στο Γίδι, η εμπειρία απογειώνεται.

Η αναμνηστική γεύση του συνδυασμού είναι αληθινά οικεία, και μας υπενθυμίζει πως το πολυβραβευμένο Grande Reserve Naoussa Boutari 2013, το πρώτο κόκκινο κρασί, που εισήγαγε στην αγορά την έννοια της περιορισμένης και ελεγχόμενης παραγωγής από σταφύλια επιλεγμένων αμπελώνων, είναι ένα υποδειγματικά παλαιωμένο κρασί που αναδεικνύει τις δυνατότητες του Ξινόμαυρου στην παλαίωση και αποδεικνύει την ταυτότητα του προϊόντος, ως ένα κορυφαίο κόκκινο ελληνικό κρασί, που γίνεται ασυναγώνιστο σε συνδυασμό με κρεατοφαγία.

Γίδι

Λεωφ. Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών