ΑΓΟΡΑ

Δώρα Αγίου Βαλεντίνου: 15 πρωτότυπες ιδέες για ορκισμένους foodies

Όχι άλλα λούτρινα, όχι άλλα κόκκινα τριαντάφυλλα. Τα δώρα που προτείνουμε εμείς είναι πολύ πιο πρωτότυπα και ιδανικά αν το ταίρι μας αγαπάει το καλό φαγητό.

08.02.2022| Updated: 15.02.2024
Εικονογράφηση: Ακριβή Κάκαβα
Δώρα Αγίου Βαλεντίνου: 15 πρωτότυπες ιδέες για ορκισμένους foodies

Για εκείνους που προτιμούν μια ντουζίνα στρείδια από μια ντουζίνα τριαντάφυλλα

Είναι γνωστές οι αφροδισιακές ιδιότητες των οστρακοειδών, και όσο κλισέ κι αν ακούγεται, ένα ρομαντικό δείπνο θα πρέπει να περιέχει στρείδια, μύδια, γυαλιστερές, καραβίδες ή όποιο άλλο θαλασσινό σας γυαλίσει από τον ψαρά που εμπιστεύεστε. Ν. Μ.

Ψαράδικο ο Μυτιληνιός, Λεωφόρος Παπάγου 141, Ζωγράφου, Τ/210-77.06.215

Ιχθυοπωλείο Ροκάκης, ΟΚΑΑ κεντρική Αγορά Καταναλωτή στη λαχαναγορά του Ρέντη, Τ/210-48.30.044 και Έλλης 44, Σούδα, Χανιά, Τ/28210-80.144

 

Για αυτούς που φωτογραφίζουν το φαγητό τους πριν το φάνε

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Madame Fraise (@madamefraise_)

Από το Madame Fraise, το ghost ζαχαροπλαστείο, θα παραγγείλετε ένα περιποιημένο τσίζκεικ με αρωματική μους τριαντάφυλλο, υπέροχη μαρμελάδα βατόμουρο και τραγανό μπισκότο αμυγδάλου, αμπαλαρισμένο μέσα στο ωραίο κουτί του. Ν. Μ.

Υμηττού 225, Αθήνα, Τ/211-41.86.086, και παραγγελίες μέσω wolt

 

Για εκείνους που ονειρεύονται ταξίδια στην Ιαπωνία

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sushi Lunchi (@sushi_lunchi)

Δείπνο στο σπίτι χωρίς να κουνήσετε ούτε το μικρό σας δαχτυλάκι. Τη δουλειά θα την κάνει για εσάς ένα από τα καλύτερα εστιατόρια στο είδος του. Το Sushi Lunchi είναι η take-out υπηρεσία του Sushimou και με τη βοήθειά του μπορείτε να στρώσετε τραπέζι με chirashi-don με λαυράκι, τόνο, σολομό μαζί με ένα καψαλισμένο φιλέτο από κολιό, που θα ετοιμάσει για εσάς ο σεφ Αντώνης Δρακουλαράκος. N. M.

Σκούφου 6, Σύνταγμα, Τ/690-88.31.200, και παραγγελίες μέσω wolt

 

Για εκείνες που σας ξυπνάνε για να πάτε παρέα λαϊκή

Πρωτότυπο πορσελάνινο κολιέ της σχεδιάστριας Τίνας Καραγεώργη με πολύχρωμες χάντρες και πορσελάνινα φρουτάκια. Τα αντικείμενα που δημιουργεί η σχεδιάστρια έχουν μία καλλιτεχνική και ταυτοχρονα παιχνιδιάρικη διάθεση Μ. Π.

Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα, e-shop www.benakishop.gr

 

Για όσους αγαπούν το πρωινό στο κρεβάτι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kora Bakery (@korabakery)

Στολίστε με λουλούδια έναν μεγάλο δίσκο και ξυπνήστε το ταίρι σας με μια γλυκιά καλημέρα, έναν αχνιστό καφέ και iced tea, κρουασάν και σάντουιτς, πόριτζ, μπισκότα και γλυκίσματα από το Kora Bakery. Για του Αγίου Βαλεντίνου δέχονται και παραγγελίες για τα καλούδια που έχουν προγραμματίσει ειδικά για την ημέρα: το Love Cake, τις Valentine meringues, τα Valentine brownies και το Croissant crunch. Ν. Μ.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855, και παραγγελίες μέσω του shop.korabakery.com και wolt

 

Για εκείνους που θα σας μαγειρέψουν στο σπίτι

Ξύλινη επιφάνεια κοπής κρεάτων και λαχανικών, εμπνευσμένη από το έργο του Georges Braque «Δύο πουλιά σε μπλε φόντο», 1956-1957, από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Σχεδιάζεται από την We Design. Μ. Π.

Πωλητήριο Μουσείου Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα, e-shop: goulandris.gr/el/shop

 

Για εκείνους με τους πολλούς άδειους τοίχους στο σπίτι

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tatiana May (@tatianamay__)

H καλλιτέχνης Tatiana May δουλεύει με υφάσματα και κλωστές και δημιουργεί όμορφα και πρωτότυπα έργα τέχνης που προσφέρουν ιδιαίτερες πινελιές στη διακόσμηση. Το Strange Fruit Bitter Fruit είναι ένα εργόχειρο με σχέδιο ένα ημι-στρωμένο τραπέζι. Μ. Π.

Βρείτε το στο tatianamay.com

 

Για αυτούς που μιλάνε συνέχεια για τα ελληνικά κρασιά 

Ο ελληνικός αμπελώνας έχει από όλα τα καλά. Η μέρα επιβάλλει οίνο ροζέ ή με μπουρμπουλήθρες. Επιλέξτε ό,τι σας αρέσει καλύτερα, κάνοντας μια αναζήτηση στα e-shop από ενημερωμένες κάβες. Μερικές καλές ιδέες: το Monarch Ροζέ από τη νομαδική Hetero Wines, το Μεθέα Ροζέ από το Οινοποιείο Βρυνιώτη στη Βόρεια Εύβοια, το αφρώδες Extra Brut Cuvée Ροζέ του Κτήματος Καρανίκα, η ροζέ Κυρά-Φροσύνη από το οινοποιείο Γκλίναβος στη Ζίτσα Ιωαννίνων. Ν. Μ. 

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα ηλεκτρονικά καταστήματα: allgreekwine.com, greeceandgrapes.com και houseofwine.gr

 

Για εκείνους που αν δεν φάνε σοκολάτα δεν έχουν φάει γλυκό

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kakau Worship (@kakauworship)

Ο έρωτας έχει τη γεύση της σοκολάτας, κι η σοκολατοποιία Kakau Worship του Παγκρατίου μας δίνει πολλές επιλογές για να εξομολογηθούμε τον έρωτά μας: μια πλάκα σοκολάτας Galactic dance coffee, το κακάο Volcanic blast με τσίλι για δυνατά ροφήματα σοκολάτας, ένα βαζάκι από την καινούργια, λευκή Vegalina και άλλα καλά. Ν. Μ.

Αναξαγόρα 4, Παγκράτι, Τ/211-42.18.553, e-shop: kakau.gr, και μέσω wolt

 

Για εκείνους που δεν προλαβαίνουν να αμπαλάρουν το δώρο τους (ή να γράψουν κάρτα)

Τι καλύτερο από ένα κουτί με γλυκά με τυπωμένο επάνω του το brand του ζαχαροπλαστείου, που λέει αυτό ακριβώς που θέλεις να πεις: «In love again». Γλυκά με νόημα, αλλά και με ωραίες γεύσεις, δημιουργίες του σεφ Μιχάλη Νουρλόγλου. Προτείνω τον μπαμπά με το παλαιωμένο ρούμι, τις κατακόκκινες πάστες με κρέμα σοκολάτας, μούρα, πικάντικο τζίντζερ και καφέ, τη Mai Tai τάρτα με μπισκότο βανίλιας, κρέμα μοσχολέμονου, μαρέγκα με πικραμύγδαλο και αρώματα περγαμόντου, και την Tiki tropical tart με μπισκότο βουτύρου, καραμέλα μπανάνας και πάσιον φρουτ, λάιμ και κρέμα μάνγκο. N. M.

Κλειτίου 3, Σύνταγμα, και παραγγελίες μέσω Wolt

 

Για εκείνους που χρειάζεται να χαλαρώσουν λίγο

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ertha (@ertha.gr)

Με ανθούς και σπόρους κάνναβης που καλλιεργείται στην Ελλάδα και βιολογικά βότανα η Eartha δημιουργεί αφεψήματα που ίσως σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε λίγο. Δοκιμάστε εκείνο με το μελισσόχορτο, λεβάντα και κάνναβη ή αυτό με τον κρόκο Κοζάνης, τσάι του βουνού και κάνναβη. Γ. Π.

Στο Biorewild, Αναπαύσεως 7, Μετς, Τ/211-41.38.212 και σε άλλα επιλεγμένα καταστήματα

 

Για αυτούς που εκτιμούν το κλασικό με ένα twist 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tetteris (@tetteris_distillery)

Αντί ανθοδέσμης προσφέρετε στο έτερον ήμισυ μια ή πολλές διαφορετικές λουλουδιαστές λιχουδιές. Μου αρέσει το παλιομοδίτικο λικέρ τριαντάφυλλο που φτιάχνει η ποτοποιία Τέττερη με ροδοπέταλα χιώτικου τριαντάφυλλου, το ονειρεμένο γλυκό κουταλιού ροδοζάχαρη από τους ροδώνες της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Αιγιαλείας και τα τραγανά εξωτερικά, αλλά κρεμώδη και μαστιχωτά στο κέντρο τους, μακαρόν τριαντάφυλλο του Bon Bon Fait Maison. Ν. Μ.

Ιερά Μονή Ταξιαρχών, Κουλούρα, Αιγιάλεια, Τ/26910-56.300, με τηλεφωνικές παραγγελίες 
Bon Bon fait Maison, Πετράκη 30, Μοναστηράκι, Τ/
210-33.18.703, και μέσω Wolt
Λικέρ τριαντάφυλλο Τέττερη στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης 

 

Για εκείνους που βρίσκουν τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου εντελώς… cheesy

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη lila ruby king (@lilarubyking)

Ένα πρωτότυπο δώρο για τους λάτρεις των τυριών. Η εικονογράφος Lila Ruby King με το χαρακτηριστικό της στιλ δημιουργεί όμορφα πόστερ με έμπνευση από την ελληνική γαστρονομία. Το συγκεκριμένο απεικονίζει με ένα ιδιαίτερο τρόπο μια ποικιλία από ελληνικά τυριά. Μ. Π. 

Flaneur Souvenirs and Supplies, Φλέσσα 1, Πλάκα, Τ/210-32.26.900

 

Για αυτούς που έχουν συλλογή από καυτερές σάλτσες

Μία πραγματικά καυτερή σάλτσα από την ομάδα του tap room Blame The Sun στο Κουκάκι. O Δημήτρης Λαδόπουλος εκτός από φοβερές μπίρες φτιάχνει και τις σάλτσες φαγητού Death’s tooth. Το λέει και το όνομα είναι για πραγματικούς chili heads. Το ιδιαίτερο design ανήκει στον Μάνθο Στεργίου. Μ. Π.

Blame The Sun, Βεΐκου 60, Κουκάκι, T/210-92.13.523

 

Για αυτούς που πηγαίνουν ραντεβού στο μουσείο

Τσάντα φαγητού από συνθετικό χαρτί tyvek με φόδρα. Εμπνευσμένη από το έργο του Balthus «Νεκρή φύση με φρούτα», 1963, από τη Συλλογή του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Σχεδιάζεται από την We Design. Μ. Π.

Πωλητήριο Μουσείου Γουλανδρή, Ερατοσθένους 13, Αθήνα, e-shop:  https://goulandris.gr/el/shop

 

Για τους vegan, τους gluten free, τους sugar free

Το limited edition Blueberry Chocolate Cake είναι στην πραγματικότητα μια πλούσια κι εθιστική σοκολατόπιτα με βιολογικά μύρτιλα, καλυμμένη με ένα παχύ στρώμα γκανάς σοκολάτας. Φτιάχνεται χωρίς γλουτένη, χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη, και κατά βάση με βιολογικά προϊόντα. Οι κυρίες του ΑpLa Baked Goods έχουν ετοιμάσει ένεκα της ημέρας και τραγανά μπισκοτάκια σε σχήμα καρδιάς, με άρωμα βανίλιας και μια σοκολατένια πινελιά, ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ. Είναι κι αυτά εντελώς αθώα, στην ίδια λογική με το Blueberry Chocolate Cake, δηλαδή χωρίς γλουτένη, γαλακτοκομικά και ζάχαρη. Αγαπηθείτε άφοβα. Ν.Μ.

ΑpLa Baked Goods, Αλαμάνας 21, Νέα Ιωνία, Τ/211-41.09.880, 697-76.37.673, και eshop

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών