ΑΓΟΡΑ

Πού βρίσκουμε τα ωραιότερα σοκολατάκια για τον Άγιο Βαλεντίνο

Αν είναι να πάθουμε overdose από σοκολάτα, ας το κάνουμε τουλάχιστον με τον σωστό τρόπο.

11.02.2022| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Άλκης Καλούδης
Πού βρίσκουμε τα ωραιότερα σοκολατάκια για τον Άγιο Βαλεντίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ15 ζαχαροπλαστεία λένε σ’ αγαπώ με ένα γλυκό15 ζαχαροπλαστεία λένε σ’ αγαπώ με ένα γλυκό Αν είστε κλασικοί τύποι και θέλετε να κάνετε δώρο ένα κουτί σοκολατάκια για την γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου ή αν απλά τρελαίνεστε για σοκολάτα περάστε μια βόλτα από επιλεγμένα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας και γεμίστε ένα κουτάκι με τα αγαπημένα σας. Φροντίστε όμως να έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας γιατί με τόσες επιλογές θα τον χρειαστείτε. Από διαχρονικές πραλίνες μέχρι μυστήρια σοκολατάκια με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά αλλά και κασετίνες με περιεχόμενο που θυμίζει πιο πολύ κοσμήματα παρά γλυκά-όρεξη να έχετε να δοκιμάζετε. 

Ασημακόπουλος, για γεμιστά vintage σοκολατάκια

Συστάσεις δεν χρειάζονται για αυτό το ζαχαροπλαστείο 107 ετών με την αξιοθαύμαστη γκάμα γλυκών. Το ίδιο ισχύει και για τα σοκολατάκια τους, τα οποία είναι περισσότερα από 50(!) είδη και μοιράζονται σε διάφορες κατηγορίες: σκληρά με ξηροκάρπια, σοκολατάκια μαλακά ή γεμιστά, χωρίς ζάχαρη αλλά και φτιαγμένα με διαφορετικές ποικιλίες σοκολάτας. Στα γεμιστά απολαμβάνω τις πιο ρετρό γεύσεις, όπως ουίσκι, καπουτσίνο, σαμπάνια, ρούμι και γεμίζω από αυτά μια κασετίνα. Αυτές τις μέρες βγάζουν σοκολατάκια σε σχήμα καρδούλα, με τα οποία μπορείτε να “γεμίσετε” ένα vintage μπαουλάκι. Ν.Δ.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092

Αριστοκρατικόν, με αέρα εποχής

Η ιστορική σοκολατοποιία του κέντρου που άνοιξε το 1928 είχε πελάτισσες από τη Γκρέις Κέλι και την Τζάκι Ο μέχρι τη Μαρία Κάλλας, δικαιολογώντας το όνομά της. Ως μη γαλαζοαίματοι ή επώνυμοι λατρεύουμε εξίσου τα χειροποίητα σοκολατάκια τους-πάντα φρέσκα και σε δεκάδες εκδοχές. Τα γεμιστά με μους σοκολάτας έχουν φανατικούς αλλά οι πραλίνες τους καίνε επίσης καρδιές. Ανάλογα με τα γούστα δοκιμάστε τα γεμιστά με κάστανα από το Πήλιο, σκοπελίτικα δαμάσκηνα ή βύσσινα Τριπόλεως. Αυτές τις μέρες βγάζουν και σοκολατένιες καρδούλες γάλακτος ή bitter. Γ.Π.

Βουλής 7, Σύνταγμα, Τ/210-32.20.546 

Esophy, σοκολατερί όνομα και πράμα

Αυτή η σοκολατερί στην Κηφισιά ετοιμάζει ειδικά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σοκολατάκια σε σχήμα καρδιάς, και ντραζέ με καβουρδισμένα φουντούκια και λευκή σοκολάτα. Κι επειδή τα ντραζέ είναι η σπεσιαλιτέ τους, θα βρείτε κι άλλα, με ελληνικούς ξηρούς καρπούς και φρούτα που επεξεργάζονται στο εργαστήρι τους, από το καβούρδισμα, το αλάτισμα μέχρι το καραμέλωμα. Για την ημέρα των ερωτευμένων ετοίμασαν και πλάκες σοκολάτας αρωματισμένες με εκχύλισμα τριαντάφυλλου. Ν.Μ.

Αγ. Τρύφωνος 10, Κηφισιά, Τ/210-62.30.230, eshop, κι επίσης στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στην Πειραιώς, και στο Il Barretto

Ourse, μια κασετίνα με πλανήτες

Μια κασετίνα τριάντα τεμαχίων με σοκολατάκια-κοσμήματα σε πέντε διαφορετικές γεύσεις συναντάμε στο Ourse. Από το μυαλό του κορυφαίου Σπύρου Πεδιαδιτάκη και βασισμένα στην εκλεκτή πρώτη της Cacao Berry βγαίνουν σε σχήμα ημισφαιρίου και θυμίζουν πλανήτες. Οι πέντε εκδοχές είναι: η μαύρη σοκολάτα με μπαχαρικά και καφέ Blue Mountain από τη Τζαμάικα, η με γλυκόπικρη σοκολάτα, λεμόνι και χαμομήλι η καραμελωμένη λευκή σοκολάτα και η φουντουκένια μαύρη σοκολάτα με βανίλια Μαδαγασκάρης. Γ.Π.

Μυστρά 39, Γλυφάδα, Τ/212-10.67.019

Carpo, τα βραχάκια γάλακτος ή υγείας είναι must

Τα αγαπημένα μου είναι τα βραχάκια με το καβουρδισμένο σούπερ τραγανό αμύγδαλο και τη σοκολάτα υγείας, τα οποία θα τα βρείτε και σε παραλλαγές. Έξτρα ξηροκαρπάτες και οι τρούφες κακάο με πάστα ξηρών καρπών και καραμέλα, που λιώνουν στο στόμα. Φτιάχνονται με μονοποικιλιακό κακάο από το Εκουαδόρ και ελληνικούς ξηρούς καρπούς που ψήνονται κι αλέθονται in house. Ν.Μ.

Κεντρικό κατάστημα, Κανάρη 6 και Μέρλιν, Κολωνάκι, T/210-36.05.617, τα υπόλοιπα καταστήματα carpoworld.com   

Φύσις, σοκολατένιες τρούφες και πραλίνες καρδιές

Πιο πολύ από όλα τα γλυκά τους μου αρέσει το Mi cuit, ένα σοκολατένιο κερασματάκι, για όλες τις ώρες, τέλειο με τον καφέ, σαν απαλό brownie, σαν φοντάν, το κάνεις δυο χαψούλες και για ώρα μένεις σιωπηλός. Αλλά για να επανέλθω στο θέμα σοκολατάκι, εδώ βρίσκουμε τρούφες με σοκολάτα υγείας και ακατέργαστο κακάο, με έξτρα πλούσια γεύση. Τα τρουφάκια γάλακτος έχουν γέμιση από φιστικοβούτυρο, ενώ υπάρχουν και σοκολατάκια γάλακτος με γέμιση πραλίνα- σε σχήμα καρδούλα, όλα με καστανή ακατέργαστη ζάχαρη. Ν.Δ.

Λεωφ. Μεσογείων 450, Αγ. Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λεωφ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267

Dark side of chocolate, δουλεμένα με σοκολάτα Valhrona

Στην εσοχή που κάνει το πεζοδρόμιο της Σόλωνος, λίγα μέτρα από τη Νομική σχολή, θα βρείτε τα μυστήρια σοκολατάκια που φτιάχνουν εδώ με σοκολάτα Valrhona δουλεμένη με ρούμι, με φρέσκα βότανα και μπαχαρικά όπως τσίλι, λουίζα, γλυκάνισο. Κάθε τέτοια εποχή βγάζουν και κατακόκκινες σοκολατένιες καρδούλες με ουίσκι και τριζάτους κόκκους αλατιού. Ό,τι πρέπει για δώρο κι οι signature κασετίνες τους με χρωματιστά μωσαϊκά τατουάζ στις σοκολατί τους επιφάνειες. N.M.

Σόλωνος 49, Αθήνα, Τ/210-33.92.348

Choc o’ Rock, τρουφάκια για δάγκωμα

Αυτά τα τρουφάκια πλάθονται στο χέρι από μια Ελληνίδα Ζιλιέτ Μπινός που παντρεύει τη μαγική σοκολάτα με μπαχάρια και σαγηνευτικά αρώματα. Η Ρένα Οροκλού στο μικρό εργαστήρι της ετοιμάζει τρουφάκια με λευκή σοκολάτα από τον Άγιο Δομίνικο, καρυκευμένα με λάιμ και καρύδα (τα αγαπημένα μου), τρουφάκια με βέλγικη σοκολάτα γάλακτος και Bailey’s, πικάντικα τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα, μπαχαρικά και πιπέρι καγιέν, και μερικά ακόμα διαβολεμένα νόστιμα που τα ερωτεύεσαι με την πρώτη μπουκιά. Ν.Μ.

Βουτσινά 105, Χολαργός, T/211-01.22.512 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών