ΑΓΟΡΑ

15 ζαχαροπλαστεία λένε σ’ αγαπώ με ένα γλυκό

Οι ζαχαροπλάστες της πόλης για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου φτιάχνουν signature καρδιές, γλυκά τριαντάφυλλα, πανετόνε με κόκκινα φρούτα, μακαρόν και όχι μόνο.

13.02.2023| Updated: 14.02.2023
15 ζαχαροπλαστεία λένε σ’ αγαπώ με ένα γλυκό

Ό,τι κι αν έχετε πλανάρει για τις 14 Φεβρουαρίου –ταινία, ποτό, δείπνο έξω ή στο σπίτι, βόλτα στη χειμωνιάτικη πόλη, άραγμα στον καναπέ γιατί Τριτιάτικα δεν έχετε όρεξη για πολλά πολλά– το σενάριο σίγουρα χωράει κι ένα (ή ένα ακόμη) γλυκό. Οι ζαχαροπλάστες της Αθήνας, επιστρατεύοντας τη δημιουργική τους διάθεση, διαφόρων τύπων σοκολάτες, κόκκινα ή εξωτικά φρούτα και μπαχαρικά, παρουσιάζουν ποικίλες ιδέες αξοναρισμένες στην αγιοβαλεντίνικη θεματική της ημέρας. Όλοι λένε σ’ αγαπώ. Με τούρτες, τάρτες, βάσκικα κέικ, πανετόνε, macarons και άλλα…

To ρομαντικό κουαρτέτο της Madame Fraise

Λουλούδια και γλυκά γίνονται ένα στο «κρυφό» ζαχαροπλαστείο που έστησαν οι pâtissiers Ευγένιος Βαρδακαστάνης και Γιάννης Κίκιρας μαζί με τον Γιάννη Γερόπουλο. Το Red Velvet Rose τους, που μπορεί κανείς να το παραγγείλει από σήμερα Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου, είναι ένα όμορφο κέικ σε σχήμα τριαντάφυλλου, αρωματισμένο με Kirsch (λικέρ από αγριοκέρασα), με κόκκινα φρούτα και frosting κρέμας τυριού. Δεν είναι μόνο αυτό. Το γνώριμο Noble panettone της Madame Fraise έρχεται σε μια έκδοση φτιαγμένη ειδικά για την περίσταση, με φρούτα του δάσους και σοκολάτα γάλακτος, καραμέλας και ξηρών καρπών, σε συσκευασίες του μισού και του ενός κιλού, ενώ κι η Madame Chocolat, η τούρτα σοκολατίνα με τραγανό feuilleté praline, απαλή κρέμα gianduja και μους σοκολάτας 62%, που έκανε το ντεμπούτο της τα Χριστούγεννα, είναι πάντα ωραία ιδέα για όσους αγαπούν τη σοκολάτα. Άλλη μια πρόταση, η καινούργια «mini bites selection», με γλυκές μπουκιές Paris-Brest, rose cheesecake, lemon pie και vibrato. Α.Σ.

Υμηττού 225, Μετς, T/211-41.86.086, διανομή μέσω Wolt και efood

Καρδιές και φύλλα στο GB Corner Gifts & Flavors

Με ρομαντική διάθεση σας περιμένει και η κομψή μπουτίκ στη γωνία που σχηματίζουν η Βασιλέως Γεωργίου και η Πανεπιστημίου. Στο GB Corner, στο ισόγειο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία, θα βρείτε διαφόρων τύπων δώρα και μαζί τους σπέσιαλ γλυκά. Η κατακόκκινη τούρτα καρδιά του Αλέξανδρου Κούφα με μπισκουί σοκολάτας στη βάση, γέμιση γκανάς καραμέλας και μους μπίτερ σοκολάτας 70% σίγουρα τραβάει το βλέμμα. Ο pastry chef του ξενοδοχείου, όμως, που συχνά εμπνέεται από τη φύση για τις φόρμες των γλυκών του, προτείνει μια ακόμη ξεχωριστή δημιουργία, η οποία θα «κλείσει» στις 14 Φεβρουαρίου και τα δείπνα για δυο στο GB Roof Garden και στο Tudor Ηall. Πρόκειται για δύο κιτρινοπορτοκαλιά φύλλα –όμορφη εικόνα– που συνδυάζουν μπισκουί βανίλιας, κρέμα μάνγκο-passion fruit και αρωματικό μακροπίπερο, μαρμελάδα εξωτικών φρούτων με ανανά, passion fruit, τσίλι και βανίλια και μους βανίλιας-μασκαρπόνε. Α.Σ.

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 1, Πλατεία Συντάγματος, Τ/210-33.30.750

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ14 ψαγμένα εστιατόρια για το πρώτο ραντεβού14 ψαγμένα εστιατόρια για το πρώτο ραντεβού

Φραουλένια στο φουλ η Melissa

Μίνι κατακόκκινες πάστες καρδιάς προτείνει για τον Άγιο Βαλεντίνο φέτος η Melissa, το αγαπημένο ζαχαροπλαστείο του Περιστερίου και μας δίνει την τέλεια ιδέα για το δώρο που θα προσφέρουμε στο αγαπημένο μας πρόσωπο. Η αφράτη και φίνα πάστα φτιάχνεται από φραουλένια κρέμα μασκαρπόνε και το κουλί φράουλας που περιέχει της δίνει έξτρα νοστιμιά και χαρακτήρα. Η τραγανή υφή από το μπισκότο που βρίσκεται στο κάτω μέρος του γλυκού ολοκληρώνει ιδανικά τη γλυκιά εμπειρία. Μ.Π.

Εθν. Μακαρίου 43. Περιστέρι, Τ/ 210-57.11.055

 

Βon Bon Fait Maison: Εδώ ο Βαλεντίνος φέρνει macaron

Στο μπουτίκ ζαχαροπλαστείο και στο καινούργιο μπιστρό του Κρίτωνα Πουλή στο κέντρο, αλλά και στο εργαστήριο του Πειραιά, το μενού της ημέρας έχει macaron. Το Flower of love είναι ένα κομψό γλυκό με ροζ μπισκότο macaron, επίσης ροζ μπαβαρουάζ με άρωμα τριαντάφυλλο και ελαφριά κρεμώδη σαντιγί με φρέσκα βατόμουρα. Υπάρχουν επίσης τούρτες μακαρόν σε σχήμα καρδιάς με φρέσκα σμέουρα και κρέμα βουτύρου με άρωμα τριαντάφυλλου, αλλά και μακαρόν στο κλασικό τους σχήμα με γκανάς λευκής σοκολάτας και χυμό από φρέσκα σμέουρα. Μαζί τους θα βρείτε κι ένα βάσκικο κέικ με φρούτα του δάσους και μαρμελάδα σμέουρο. Α.Σ.

Καλαμιώτου 8, Τ/210-32.43.053, Πετράκη 30, Σύνταγμα, T/210-33.18.703 και Πολυδεύκους 39, Πειραιάς, Τ/210-41.17.999

Sweet Alchemy by Stelios Parliaros με DIY κιτ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 🇬🇷 (@steliosparliaros)

Τα αγιοβαλεντίνικα γλυκά του Παρλιάρου είναι όλα πλασμένα σε σχήμα καρδιάς. Έχει φτιάξει μια μεγάλη κατακόκκινη καρδιά γεμισμένη με αφράτη σοκολάτα πραλίνα με τραγανές νιφάδες μπισκότου και σκληρή επικάλυψη λευκής σοκολάτας σε κόκκινο χρώμα, όπως επίσης και μια σειρά από μπισκότα, κάποια με σοκολάτα και κακάο βουτηγμένα σε λευκή σοκολάτα, άλλα βουτύρου με τριαντάφυλλο και επικάλυψη σοκολάτας με φραμπουάζ, και επίσης μυρωδάτα ελβετικά brunsli. Τέλος υπάρχει και ένα DIY κιτ που περιέχει μετρημένα, ζυγισμένα όλα τα υλικά και το τσέρκι για να φτιάξουμε κέικ με χυμό φράουλας και αμύγδαλα σε σχήμα καρδιάς. Έσοδα από το κιτ πηγαίνουν και στο ίδρυμα Make a wish. Ν.Μ.

Ηροδότου 24, Κολωνάκι, Τ/210-72.40.205

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ11 συνταγές με όστρακα και θαλασσινά για να μαγειρέψετε στο ταίρι σας11 συνταγές με όστρακα και θαλασσινά για να μαγειρέψετε στο ταίρι σας

Ερωτευόμαστε ξανά τις ροζ τάρτες στο Ιn Love Again

Φωτογραφίες: Πάνος Κόφφας

Τα Sparkling Roses της Φάνιας Ανδρεάδη, κόκκινα, λευκά και μαύρα, έχουν πάρει θέση στη γυάλινη βιτρίνα του café-ζαχαροπλαστείου στον πεζόδρομο της Κλειτίου, από την Παρασκευή – θα είναι εκεί μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Με πέταλα από γκανάς σοκοκάτας ruby, κρύβουν στο εσωτερικό τους μους τριαντάφυλλο, κρεμέ σαμπάνια και compote βατόμουρο, ενώ η βάση είναι μπισκουί αμυγδάλου με άρωμα τριαντάφυλλο. Στον In Love Again όμως υπάρχουν όμως και βίγκαν επιλογές από την Κατερίνα Θωμαΐδη: η love tart της, είναι μια ροζ τάρτα φράουλα με κόκκινη καρδιά, κι έχει γκανάς σοκολάτα-φράουλα, μαρμελάδα φράουλα και βίγκαν σοκολάτα με πραλίνα φουντουκιού, ενώ έχει φτιάξει κι ένα κάπκεϊκ red velvet με μαρμελάδα φράουλα στο κέντρο και frosting βανίλιας, στολισμένο με ζαχαρωτά-καρδιές. Α.Σ.

Κλειτίου 3, Σύνταγμα, Τ/211-71.09.140

O Dimitris Economides έχει καρδιές για ό,τι προκύψει

Ας ξεκινήσουμε από τις λαχταριστές σοκολατένιες καρδιές του Date, ό,τι πρέπει για ένα ραντεβού με το έτερον ήμιση, που εκτός από τέλειο σχήμα και γεύση περιέχουν γκανάς σοκολάτα-φραμπουάζ, πιεσμένο μπισκότο και επικάλυψη από κουβερτούρα γάλακτος. Για όσους είναι σίγουροι για την έκβαση του ραντεβού τους… προτείνει τις καρδιές SEX, με πληθωρική γεύση και πλούσια συστατικά, ενώ για τους πιο αθώους προτείνει μακαρόν σε σχήμα καρδιάς, σε έντονο ροζ με φρέσκα φραμπουάζ και κρέμα βουτύρου με ανθό πορτοκαλιού. Για όσους αγαπούν τα λευκά γλυκά και την κρέμα, η καρδιά St. Honore είναι η ιδανική πρόταση: καραμελωμένη σφολιάτα, choux καραμελωμένα και γεμιστά με κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια και μους βανίλια. Υπάρχει άλλη μια επιλογή σε ανοιχτό ροζ, η καρδιά Eros, από dacquoise αμυγδάλου, crémeux framboise, praliné φυστίκι Iran και μους βανίλια. Στο χέρι σας είναι να αποφασίσετε ποια καρδιά θέλετε να δωρίσετε στο ταίρι σας (ή στο υποψήφιο ταίρι σας). Ν.Λ.

Dimitris Economides, Λεωφόρος Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000

Στο Poulette τα γλυκά μοιάζουν με κοσμήματα

Τα περισσότερα γλυκα της Poulette μοιάζουν με μικρά κοσμήματα αλλά τα αγιοβαλεντινιάτικα ακόμα περισσότερο. Η ζαχαροπλάστρια Κατερίνα Λιβά έχει ετοιμάσει για ειδικά για την ημέρα δύο εντυπωσιακές καρδιές που πωλούνται μαζί σε ένα ειδικά σχεδιασμένο κουτί. Η ροζ θυμίζει τσίζκεικ και κρύβει μια ελαφριά μους τυριού μαζί με κομποτέ φράουλας ενώ η κόκκινη αποτελείται από μπαβαρουάζ σοκολάτας και κρέμα φραμπουάζ. Γ.Π.

Ελληνοσερβικής Φιλίας 61, Αγ. Παρασκευή, Τ/211-11.14.172

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤρουφάκια ''ferrero'' vegan25 σοκολατένιες συνταγές που δεν είναι μόνο για τον Βαλεντίνο

Η τούρτα του Σουit ήταν για έναν, αλλά έγινε για πολλούς

Ένας πελάτης του ζαχαροπλαστείου Σουit ήθελε να κάνει δώρο στην αγαπημένη του μια ξεχωριστή τούρτα για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου και χωρίς δεύτερη σκέψη η pastry chef Βίκυ Δάγλα ανέλαβε να κάνει την επιθυμία του πραγματικότητα. Το αποτέλεσμα ήταν τόσο καλό και η τούρτα τόσο όμορφη που την έβαλαν στο ίνσταγκραμ και πλέον μπορεί οποιοσδήποτε να την παραγγείλει και μάλιστα σε ό,τι μέγεθος θέλει. Η τούρτα της φωτογραφίας ζυγίζει 2,5 κιλά και μπορεί να γίνει ενός κιλού, ακόμη και μισού. Είναι ένα American cake με τρία layers από κέικ βανίλιας, βουτυρόκρεμα από κρέμα τυριού τύπου Philadelphia ανάμεσά τους, είναι «ντυμένη» με frosting πάλι από κρέμα τυριού και στολισμένη με τουφίτσες βουτυρόκρεμας στην κορυφή και γύρω γύρω με μικρές χρωματιστές καρδούλες που φτιάχνουν οι ίδιοι. M.Π.

Τερψιθέας 47, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.86.192

Kora: Μπισκότα, cupcakes ή fortune cookies; Ιδού η απορία

Ερωτικές συμβουλές, cupcakes και μπισκοτοκαρδούλες έχουν ετοιμάσει στον φούρνο της Αναγνωστοπούλου. Οι πρώτες είναι κρυμμένες μέσα σε χειροποίητα fortune cookies. Τα cupcakes βγαίνουν σε δύο διαφορετικές εκδοχές: red velvet με frosting από τυρί κρέμα ή σοκολάτα με πλούσιο frosting σοκολάτας. Τα μπισκότα είναι βουτύρου (shortbread για την ακρίβεια, γιατί το βούτυρο είναι πραγματική αγάπη) και έχουν εμπλουτιστεί με βανίλια και σοκολάτα. Γ.Π.

Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι, Τ/210-36.27.855 & μέσω Wolt

 

Φίλινγκς: Σοκολατένια αισθήματα (σε ατομικό ή μεγάλο μέγεθος)

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη ΦίΛΙΝΓΚΣ (@feelings.ath)

Με ένα μίνιμαλ μήνυμα αγάπης το Φίλινγκς γιορτάζει την 14η Φεβρουαρίου. Η κατακόκκινη τούρτα που έχουν ετοιμάσει συνδυάζει διπλή κρέμα σοκολάτας με καραμέλα ράσμπερι, σε βάση από τρίμα βάφλας, αποξηραμένα ράσμπερι και πραλίνα φουντουκιού. Βγαίνει και σε ατομική εκδοχή με τον ίδιο συνδυασμό γεύσεων σε σχήμα καρδιάς. Γ.Π.

Πύρρωνος 23, Παγκράτι, Αθήνα, Τ/210-75.64.760

Για καρδιές που κάνουν κρακ, ολοταχώς στο La Maison-Fine Pastry

Στο La Maison της Καλλιθέας έχουν φτιάξει τούρτες σε σχήμα καρδιάς σε τέσσερις διαφορετικές εκδοχές, για να βρείτε τη γεύση που προτιμάτε: μια με μαύρη σοκολάτα και φρούτα του δάσους (μύρτιλα, βατόμουρα και φραγκοστάφυλα), μια με μπαβαρουάζ με φρέσκια βανίλια Μαδαγασκάρης, coulis φράουλας και ντακουάζ αμυγδάλου, μια για τους λάτρεις της καραμέλας με Zéphyr Caramel (σοκολάτα με καραμέλα), καραμέλα βουτύρου και μπισκουί Joconde φουντούκι και μια ακόμη με μαύρη σοκολάτα, ρούμι και αμύγδαλο. Όλες πριν γλασαριστούν τις βουτάνε σε βούτυρο κακάο και σοκολάτα «για να κάνουν εκείνο το ωραίο κρακ», όπως λέει ο Θανάσης Τσαγκλιώτης. Κι αν θέλετε κι άλλο… κρακ, παραδίπλα υπάρχουν και σοκολατένια αρκουδάκια που τα σπας με το σφυράκι που θα βρεις στο κουτί –έχουν μέσα smarties. Α.Σ.

Δημοσθένους 149, Καλλιθέα, Τ/216-70.06.518

Γεώργιος Γαλυφιανάκης σε δίλημμα: λευκή ή ροζ καρδιά;

Το ζαχαροπλαστείο στην Αγία Παρασκευή και στο Πόρτο Ράφτη (που δεν έχει σχέση με την αλυσίδα Γαλυφιανάκης), ετοίμασε ειδικά για την ημέρα δύο τούρτες-καρδιές με τα γνωστά διαλεχτά του υλικά και τους φινετσάτους συνδυασμούς και το αγαπημένο παιχνίδι με την αντίθεση στης υφές. Η λευκή καρδιά Valentine έχει βάση από υγρό κέικ σοκολάτα, με τραγανή επίστρωση ακατέργαστων καρπών κακάο και επικάλυψη από πλούσια creme σοκολάτας-καραμέλας και μους βανίλια, καλυμμένη με glacage λευκής σοκολάτας. Στη ροζ εκδοχή της η τούρτα έχει βάση από μαλακό μπισκουί με ολόκληρα βατόμουρα, τραγανή επίστρωση πραλίνας φουντουκιού και μους σοκολάτας γάλακτος, καλυμμένη με gracage ροζ σοκολάτας. B.K.

Λ. Μεσογείων 398 & Αιγαίου Πελάγους, Αγ. Παρασκευή, Τ/210-60.08.669 /Λ. Αυλακίου (αμέσως μετά τον στρογγυλό κόμβο), Πόρτο Ράφτη, Τ/22990-76.692

Στα Fresh έχει γλυκά με το μήνυμα που θες και με το μήνυμα που δεν θες

Και τι δεν έχουν για τη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου τα ζαχαροπλαστεία Fresh! Ξεκινάμε με τα πιο πιστά ζώα του πλανήτη, τα ροζ πιγκουινάκια, που γίνονται από Red Velvet και λευκή σοκολάτα και ορκίζονται παντοτινή αγάπη άνευ όρων. Συνεχίζουμε με Red Velvet Cake αμερικάνικου τύπου, με χαρακτηριστική γεύση βανίλιας και ξινόγαλου με ενδιάμεσες στρώσεις από κρέμα mascarpone και φρούτα του δάσους, που συνοδεύεται από ροζέ κρασί Miraval, γεννημένο στις ακτές της γαλλικής Προβηγκίας, στο κάστρο των Angelina Jolie και Brad Pitt οι οποίοι και το εμπνεύστηκαν (μην κοιτάτε που χώρισαν μετά, αυτοί είχαν προβλήματα). Το πάρτυ συνεχίζεται με χαριτωμένα μπισκότα ή γλειφιτζούρια-χείλη που γράφουν “Kiss me”, σοκολατένιο Bitter Callebaut chocolate & raspberry cake και τούρτα βέλγικης σοκολάτας γάλακτος με διπλό παντεσπάνι σε σχήμα καρδιάς με επικάλυψη παστέλ ζαχαρόπαστας, που φέρει το σωστό μήνυμα της ημέρας “I love you”. Για τους… ανορθόδοξους υπάρχουν και οι προκλητικές τούρτες “I m divorcing you” (αυτό είναι το λάθος μήνυμα της ημέρας) αλλά και πινιάτες με σφυράκι για να τις σπας (διευκρίνιση: το σφυράκι είναι μόνο για το γλυκό!..). Έχει κι άλλα πολλά, αλλά τα υπόλοιπα από κοντά. Ν.Λ.

www.freshpatisserie.gr

Θ.Ε.Κ.Α.: Καρδιές με χιούμορ και τσαχπινιά

Αν το αμόρε θέλει κάτι πιο ερωτικό από ένα ταψάκι αφράτο Γκιουζέλ, το οικογενειακό ζαχαροπλαστείο Θ.Ε.Κ.Α. στον ολοκαίνουργιο και πολύ μεγαλύτερο χώρο του στην Κερατέα έχει ετοιμάσει μια συλλογή από τούρτες σε σχήμα καρδιάς: με βάση από μπισκουί φουντουκιού, τραγανή βάση πραλίνας και άφθονη μους σοκολάτας τζιαντούγια, με μάνγκο και φρούτα του πάθους, μιας και η μέρα το ζητάει. Το γλάσο στην επικάλυψη έχει μηνυματάκια τρυφερά, όπως «Βe Mine» ή χιουμοριστικά όπως «Πάμε για προβατίνα;» ή «Τι έχεις; – Τίποτα!». B.K.

Επαρχ. Οδός Κερατέας-Κακής Θάλασσας, Κερατέα, Τ/22990-63.377

 

Στο άνοιγμα σοκολατένια τάρτα καρδιά SEX από το ζαχαροπλαστείο Dimitris Economides: Sablé σοκολάτα, frangipane σοκολάτα, confit λεμόνι, namelaka βανίλια, crémeux σοκολάτα Cuba, mousse σοκολάτα Cuba.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών