Αν είστε του κάστανου και είχατε μια δύσκολη- ή εύκολη, δεν θα τα χαλάσουμε εκεί- μέρα θα προτείναμε να περάσετε πολύ άμεσα από το GB Corner και να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με τη νέα Mont Blanc που δημιούργησε ο Arnaud Larher. Είναι τόσο πλούσια όσο και ανάλαφρη, ένα θεαματικό, ισορροπημένο γλυκό που κλείνει τη γεύση του χειμώνα και των γιορτών μέσα σε λίγες μπουκιές. Απαρτίζεται από: μια τραγανή βάση, επίσης τραγανή μαρέγκα, κρέμα βανίλιας και μια κρέμα κάστανου που θα θυμάστε για καιρό. Έχει και μπόλικο ρούμι (παλαιωμένο Ron Zacapa) αλλά και λίγη οξύτητα από τη φίνα μαρμελάδα cassis (μαύρο φραγκοστάφυλο) που κρύβει στο εσωτερικό.
Δεν είναι όμως μόνο η Mont Blanc. Στη γνωστή γωνιά του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία οι προθήκες έχουν γεμίσει τις τελευταίες ημέρες με τα γλυκά της ολοκαίνουργιας χειμερινής συλλογής που επιμελείται ο Γάλλος chef pâtissier Arnaud Larher. Όλα τους κομψά, φίνα, κλασικά επιδόρπια με διακριτικά twists. Θα τα βρείτε, όπως πάντα, δίπλα στα φημισμένα, ανάλαφρα macaron του με το ελληνικό αξάν (βλ. γεύσεις λουκούμι, μαστίχα, χαλβάς, φυστίκι Αιγίνης), τα σοκολατάκια-κοσμήματα και τα gâteaux de voyage. Δοκιμάσαμε τις δημιουργίες της νέας συλλογής μία προς μία και μεταδίδουμε.
Μετά την ονειρεμένη Mont Blanc, η επόμενη αγαπημένη μας είναι η πρωτότυπη Tarte Tatin, με ασυνήθιστο ύψος, γιορτινή εμφάνιση και μικρά κομμάτια αποξηραμένου σύκου παρέα με τα καραμελωμένα μήλα. Για την κορυφή: λίγη παγωμένη κρέμα βανίλιας. Είναι μια σχετικά άγλυκη, δροσερή tarte tatin που τρώγεται χωρίς να λιγώνει καθόλου.
Αν λαχταράτε βαθιά γεύση σοκολάτας, ζητήστε το Millefeuille Chocolat. Τεχνικά και γευστικά τα καραμελωμένα φύλλα σφολιάτας παίρνουν άριστα. Είναι «καθισμένα» όρθια, έτσι ώστε η κάθε πιρουνιά να μην «κατεδαφίζει» το γλυκό, και γεμισμένα με πυκνή κρέμα σοκολάτας. Ένα έντονο γλυκό, ιδανικό για μοίρασμα στα δύο. Το L’ emotion από την άλλη τιμά τον ιδιαίτερο συνδυασμό λεμονιού και σοκολάτας. Πάνω στο μπισκότο φουντουκιού με την τραγανή επικάλυψη βρίσκουμε κρέμα σοκολάτας με λεμόνι και μια ανάλαφρη σαντιγί σοκολάτας γάλακτος.
Απαλές γεύσεις και ποικιλία υφών στο Desire entremets με μπισκότο σοκολάτας και τις τρεις διαφορετικές κρέμες: μπίτερ σοκολάτα, ελαφριά κρέμα καραμελωμένης λευκής σοκολάτας και κρέμα βανίλιας.
Το Paris Βrest το φτιάχνουν στη κλασική του παριζιάνικη εκδοχή με πραλίνα φουντουκιού αλλά και σε «ελληνική» βερσιόν με ζύμη choux, κρέμα μουσελίν φιστίκι και κομμάτια από τραγανά καραμελωμένα φιστίκια Αιγίνης. Κυκλοφορεί και σε οικογενειακό μέγεθος, ένα μεγάλο στεφάνι που σερβίρει 6-8 άτομα και βολεύει για δώρο.
Πικρούτσικη και μακριά από τα κλασικά πρότυπα η Tarte Citron. Το εσπεριδοειδές εμφανίζεται εδώ σε τρεις ξεχωριστές μορφές: μαρμελάδα λεμόνι, απαλή κρέμα λεμονιού και μια «μαρέγκα» λεμονιού χωρίς αυγά με υφή που θυμίζει μαρσμέλοου. Στη συνταγή του καθιερωμένου Tiramisu ο Arnaud Larher έχει επιλέξει να προσθέσει μια δόση από σιρόπι σφενδάμου ενώ το Baba au rhum του είναι ποτισμένο με ρούμι και σιρόπι βερύκοκο. Από τη νέα συλλογή δεν λείπει και μια απολαυστική πρόταση με μπισκότο σοκολάτας και κρέμα σοκολάτας με στέβια.
Ειδικά για τον Δεκέμβριο στο GB Corner ετοιμάζουν και δύο κορμούς (με κάστανο ή μους βανίλια) στολισμένους γιορτινά αλλά και μια γλυκιά «boule à neige».