Τρία καινούργια αστέρια δίνει για το 2023 ο οδηγός Michelin στην Αθήνα, με τα εστιατόρια Hervé, Tudor Hall και Patio να εμφανίζονται στην υψηλού κύρους λίστα. Στις γαστρονομικές επιλογές που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου, περιλαμβάνονται περισσότερα αθηναϊκά εστιατόρια από ποτέ ενώ πέρα από τα νέα αστέρια που είναι η υψηλότερη διάκρισή του, ο οδηγός Michelin έχει συμπεριλάβει καινούργιες προτάσεις και στην κατηγορία Bib Gourmand αλλά και στην γενική κατηγορία προτάσεων του.
Τα φετινά αστέρια
Στην κορυφή των διακρίσεων βρίσκεται και φέτος το Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ο οδηγός Michelin τιμά ξανά με δύο αστέρια. Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Παπαζαχαρία και του Θάνου Φέσκου εστιάζει στη βιωσιμότητα και στις ζυμώσεις και στα σπάνια υλικά συνεχίζοντας να κεντρίζει το ενδιαφέρον.
Το ένα τους αστέρι διατηρούν και για το 2023 τα εστιατόρια: The Zillers, Soil, Σπονδή, CTC, Hytra, Botrini’s, Pelagos και Varoulko Seaside. Στην ίδια πρεστιζάτη κατηγορία συναντάμε για πρώτη φορά φέτος και το Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, το Patio του ξενοδοχείου The Margi με τις δημιουργίες του Παναγιώτη Γιακαλή, όπως και το εστιατόριο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George, με επικεφαλής τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λιβαδειά.
Όσο για τα «πράσινα αστέρια» του οδηγού που δίνονται με σκοπό να αναδειχθούν τα εστιατόρια που ακολουθούν πιο βιώσιμες πρακτικές πήγαν για το 2023 στα εστιατόρια Delta, Soil αλλά και στη νέα είσοδο της λίστας, το Patio.
Τα Bib Gourmand και οι υπόλοιπες επιλογές του οδηγού
Με τη διάκριση Bib Gourmand, η οποία μεταφράζεται σε «καλή ποιότητα» και «καλή σχέση ποιότητας-τιμής» σύμφωνα με τον οδηγό, εμφανίζεται για πρώτη φορά το Jerár και το Fine Mess ενώ στις προτάσεις του οδηγού κάνουν πρεμιέρα το Seeds και το Simul.
Δείτε εδώ όλες τις επιλογές του οδηγού.