ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Michelin 2023: Τρία καινούργια αστέρια σε εστιατόρια της Αθήνας

Τα φετινά βραβεία του οδηγού Michelin μόλις ανακοινώθηκαν με τα «αστεράτα» αθηναϊκά εστιατόρια να πληθαίνουν.

17.10.2023| Updated: 19.10.2023
Michelin 2023: Τρία καινούργια αστέρια σε εστιατόρια της Αθήνας

Τρία καινούργια αστέρια δίνει για το 2023 ο οδηγός Michelin στην Αθήνα, με τα εστιατόρια Hervé, Tudor Hall και Patio να εμφανίζονται στην υψηλού κύρους λίστα. Στις γαστρονομικές επιλογές που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη 17 Οκτωβρίου, περιλαμβάνονται περισσότερα αθηναϊκά εστιατόρια από ποτέ ενώ πέρα από τα νέα αστέρια που είναι η υψηλότερη διάκρισή του, ο οδηγός Michelin έχει συμπεριλάβει καινούργιες προτάσεις και στην κατηγορία Bib Gourmand αλλά και στην γενική κατηγορία προτάσεων του.

Hervé Pronzato

Hervé

Τα φετινά αστέρια

Στην κορυφή των διακρίσεων βρίσκεται και φέτος το Delta Restaurant του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που ο οδηγός Michelin τιμά ξανά με δύο αστέρια. Η δημιουργική κουζίνα του Γιώργου Παπαζαχαρία και του Θάνου Φέσκου εστιάζει στη βιωσιμότητα και στις ζυμώσεις και στα σπάνια υλικά συνεχίζοντας να κεντρίζει το ενδιαφέρον.

Delta Restaurant

Η ομάδα του Delta Restaurant

Delta: το νέο εστιατόριο στο ΚΠΙΣΝ που περιμένει όλη η Αθήνα
Delta Restaurant

Το ένα τους αστέρι διατηρούν και για το 2023 τα εστιατόρια: The Zillers, Soil, Σπονδή, CTC, Hytra, Botrini’s, Pelagos και Varoulko Seaside. Στην ίδια πρεστιζάτη κατηγορία συναντάμε για πρώτη φορά φέτος και το Hervé των Hervé Pronzato και Γρηγόρη Κίκη, το Patio του ξενοδοχείου The Margi με τις δημιουργίες του Παναγιώτη Γιακαλή, όπως και το εστιατόριο Tudor Hall του ξενοδοχείου King George, με επικεφαλής τους Αστέριο Κουστούδη και Νίκο Λιβαδειά.

Ο Τάσος Μαντής, σεφ του Soil

Soil: γαρίδες Κοιλάδος με φιλέτα πορτοκαλιού, πεκάν και σάλτσα μύδι

Όσο για τα «πράσινα αστέρια» του οδηγού που δίνονται με σκοπό να αναδειχθούν τα εστιατόρια που ακολουθούν πιο βιώσιμες πρακτικές πήγαν για το 2023 στα εστιατόρια Delta, Soil αλλά και στη νέα είσοδο της λίστας, το Patio.

Τα Bib Gourmand και οι υπόλοιπες επιλογές του οδηγού

Ο σεφ του Jerár, Χάρης Νικολούζος/ Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Jerar/ Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Jerar/ Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Με τη διάκριση Bib Gourmand, η οποία μεταφράζεται σε «καλή ποιότητα» και «καλή σχέση ποιότητας-τιμής» σύμφωνα με τον οδηγό, εμφανίζεται για πρώτη φορά το Jerár και το Fine Mess ενώ στις προτάσεις του οδηγού κάνουν πρεμιέρα το Seeds και το Simul.

Δείτε εδώ όλες τις επιλογές του οδηγού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών