ΕΞΟΔΟΣ

Ποιος είναι ο νέος σεφ του Tudor Hall;

Ο Νίκος Λειβαδιάς αναλαμβάνει τα ηνία ως Chef de Cuisine, συμπληρώνοντας δυναμικά την γαστρονομική ομάδα του Αστέριου Κουστούδη.

11.02.2022
Ποιος είναι ο νέος σεφ του Tudor Hall;
Δείπνο στο ατμοσφαιρικό Tudor Hall με την Ακρόπολη στο φόντο.

To νέο μενού του Tudor Hall Restaurant του Ξενοδοχείου King George υπογράφει εφεξής ο έμπειρος σεφ Νίκος Λιβαδειάς. Με θητεία στο Lycabettus Restaurant στην Οία της Σαντορίνης, όπως επίσης στο Electra Palace, στο Andronikos στη Μύκονο, στο Oozora και στο Cinco, φέρνει νέες ιδέες για μια ιδιαίτερη γαστρονομική εμπειρία.

To νέο μενού του Tudor Hall Restaurant υπογράφει ο σεφ Νίκος Λιβαδειάς

Ντόπιες πρώτες ύλες αξιοποιούνται σε αναπάντεχους συνδυασμούς.

«Είχαμε συστηθεί πριν μερικά χρόνια, στη Σαντορίνη. Τότε είχα επισκεφθεί το εστιατόριο στο οποίο εργαζόταν. Μου άρεσε πολύ η δουλειά του, θυμάμαι πως είχα βιώσει συνολικά μια εξαιρετική εμπειρία. Τον Δεκέμβριο ήρθε στην ομάδα μας και είμαι ιδιαιτέρως χαρούμενος για τη δυναμική που θα μας δώσει. Πρέπει επίσης να πω πως ήδη εκτιμώ τον καλό χαρακτήρα του Νίκου και πιστεύω στη συνεργασία μας» δήλωσε ο Αστέριος Κουστούδης, Executive Chef του Ξενοδοχείου Μεγάλη Βρεταννία.

Αρνί με κουσκούς από βουβαλίσιο γάλα, καπνιστό τυρί και σάλτσα αρωματισμένη με λεμόνι και θυμάρι
Καλοστημένα πιάτα με φίνες γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, μια ξεχωριστή παρουσίαση για τα μάτια

Ο Λειβαδιάς δημιουργεί ένα μενού με διεθνείς αναφορές και ντόπιες πρώτες ύλες σε αναπάντεχους συνδυασμούς και υψηλά αισθητικά κριτήρια. Περιμένει κανείς να δει καλοστημένα πιάτα με φίνες γραμμές και γεωμετρικά σχήματα, μια ξεχωριστή παρουσίαση για τα μάτια, η οποία ανοίγει την αυλαία για τις υπόλοιπες αισθήσεις. Φρέσκα ψάρια ανάλογα με την διαθεσιμότητα εποχής, άγρια μανιτάρια από τα ελληνικά δάση, αμνοερίφια από τη Φλώρινα και μια μεγάλη επιλογή από ελληνικά προϊόντα όπως κους κους από βουβαλίσιο γάλα, κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής, μοσχάρι βιολογικής εκτροφής είναι μερικές μόνο από τις πρώτες ύλες που αξιοποιεί.Θα δοκιμάσουμε μεταξύ άλλων, σούπα με πετρόψαρα και μπισκότο μυρωδικών, μανιτάρια με κάστανο, δαμάσκηνο και κρέμα από φουντούκι, αλλά και γεμιστό λάχανο με καραβίδες, πιπερόριζα, αυγολέμονο και πούδρα από καπνιστή πανσέτα. Το φαγκρί συνοδεύει κρέμα καρότου, λάδι σχοινόπρασου και μυρώνια και στο πλάι μπαίνουν λευκά σπαράγγια, αμύγδαλο και σάλτσα από μοσχοφίλερο.

Tαρτάρ λαβράκι με καρότο, χαβιάρι, μανταρίνι και σόγια

Τη λίστα κρασιού υπογράφει ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης ο οποίος επιμελείται τους οινικούς συνδυασμούς του νέου μενού γευσιγνωσίας τεσσάρων πιάτων. Τα επιδόρπια έχουν την επιμέλεια του βραβευμένου Γάλλου Pastry Chef Arnaud Larher. Στη γαστρονομική εμπειρία προσθέστε απίθανη θέα με κάδρο τα τοπόσημα της Αθήνας από ψηλά και ζωντανή μουσική στο πιάνο. Μάλιστα κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι βραδιές εμπλουτίζονται με νότες από βιολί και τσέλο.

Tudor Hall Restaurant (7 ος όροφος, Ξενοδοχείο KING GEORGE)

Βασιλέως Γεωργίου Α’ 3, Αθήνα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Εστιατόριο για κρέας

Εστιατόριο για ψάρι

Αθήνα

Σύνταγμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών