ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Hyatt και Estrella ξεκινούν τα μαγειρικά concept με brunch σε τσουκάλια

Με μια δυνατή σύμπραξη εγκαινιάζεται μια νέα σειρά εμπειριών brunch στο city resort της Θεσσαλονίκης, αυτή την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου.

15.02.2023| Updated: 15.02.2024
Hyatt και Estrella ξεκινούν τα μαγειρικά concept με brunch σε τσουκάλια

Με αφορμή τη συνεργασία του city resort Hyatt Regency Thessaloniki με το εστιατόριο Estrella, μια σειρά από γαστρονομικές εμπειρίες με έμφαση στο brunch ξεκινάνε από τις 19 Φεβρουαρίου στους χώρους του ξενοδοχείου. Η εκκίνηση γίνεται με μια πολύ ενδιαφέρουσα σύμπραξη του executive chef του ξενοδοχείου, Απόστολου Αλτάνη, με την ομάδα των νομάδων μαγείρων Nomade et Sauvage και το εστιατόριο Estrella.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΘεσσαλονίκη: 13 νέα εστιατόρια, καφέ και μπαρ που πρέπει να ξέρειςΘεσσαλονίκη: 13 νέα εστιατόρια, καφέ και μπαρ που πρέπει να ξέρεις Το μαγειρικό concept βασίζεται στην κουζίνα της μνήμης, ποντάρει σε παραδοσιακές γεύσεις και διαλεχτές πρώτες ύλες του τόπου, περιλαμβάνει σιγομαγειρεμένα κρέατα και λαχανικά, καρυκευμένα με βότανα και χόρτα της εποχής, ανοιχτές κουζίνες με νταβάδες και τσουκάλια επάνω σε αυτοσχέδιους φούρνους.

Η γαστρονομική εμπειρία ολοκληρώνεται με την Banda Entopica, την παραδοσιακή μπάντα δρόμου που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, ενώνοντας κλαρίνο, σαξόφωνο, ακορντεόν και νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακών ήχων της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής.

Το μενού της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου

Μενού Esrtrella

  • Τυρόψωμο Αλοννήσου, με φέτα και θυμαρίσιο μέλι
  • Κουλούρι Θεσσαλονίκης με αβγά scrambled, φέτα Χαλκιδικής, ντοματίνια κονφί και φρέσκα μυρωδικά
  • Προζυμένιο ψωμί με χειροποίητο παστράμι, μαγιονέζα ταρτάρ, σπανάκι και παλαιωμένο cheddar
  • Flatbread με καπνιστή μελιτζάνα, χαλούμι,  τοματίνια κονφί, glaze μαυροδάφνης
  • Shakshouka με πιπεριές Φλώρινας, αβγό ποσέ, γιαούρτι και original chilly shriracha
  • Pancakes χαρουπιού, με βιολογικό ταχίνι Έβρου και πευκόμελο Χαλκιδικής
  • Παραδοσιακή γαλατόπιτα σε χειροποίητη ζυμη κρουασάν

Μενού Nomade et Sauvage

  • Σούπα κόκκινης φακής με καμένα μπουκετάκια από κουνουπίδια
  • Σαρδέλα καπνιστή με πικάντικα μαριναρισμένα κρεμμύδια
  • Λαχανοντολμάδες με μανιτάρια
  • Ρεβυθάδα στη γάστρα με παστουρμά
  • Πατάτες καπνιστές με αυγό τουρσί και κρίταμα
  • Παντζάρια στη θράκα με εσπεριδοειδή και γαλοτύρι
  • Παραπούλια στο μαντέμι με λαδολέμονο και ταχίνι
  • Χοιρινό καπνιστό με σελινόριζα και μήλα
  • Σιτάρι με μοσχαράκι στο νταβά
  • Λουκάνικα βουβαλίσια με μπριάμ εποχιακών λαχανικών και φρούτων
  • Αντικριστό αρνί με χόρτα φρικασέ

Σε συνέχεια του συγκεκριμένου event, το Hyatt Regency Thessaloniki έχει προγραμματίσει και άλλες ανάλογες εκδηλώσεις μαζί με guest chefs και live entertainments.

Hyatt Regency Thessaloniki, 13 ο χλμ. Θεσσαλονίκης-Περαίας, Τ/2310-401.234. Ωράριο event: 13.00-17.00

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜερακλίδικη Θεσσαλονίκη: 23 συνταγές από την πιο fusion κουζίνα της ΕλλάδαςΜερακλίδικη Θεσσαλονίκη: 23 συνταγές από την πιο fusion κουζίνα της Ελλάδας

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών