Ιταλική κουζίνα για… λαό και Κολωνάκι.
Η θέση: Στην φημισμένη πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.
Η ατμόσφαιρα: Το εστιατόριο αναπτύσσεται στο χώρο της διάσημης ομώνυμης μπουτίκ της Σπευσίππου, διατηρώντας, εκτός από το όνομά της, και την εμμονή στο στυλ, με industrial retro αισθητική και μια ευχάριστα σύγχρονη αύρα.
Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με μια απλή πράσινη σαλάτα με λόλα, κινέζικο λάχανο, iceberg και βινεγκρέτ μουστάρδας. Μια χαρά. Μολονότι δεν είναι η εποχή τους, δεν αντισταθήκαμε στα σπαράγγια τυλιχτά με προσούτο και αυγό στο φούρνο – και ήταν πράγματι πολύ νόστιμα. Λόγω μιας περίεργης διατροφής που απαγορεύει τις πολλές ζύμες, αποφύγαμε τη φημισμένη πίτσα του μαγαζιού (έχουμε ακούσει τα καλύτερα γι’ αυτή με μπρεζάολα, ρόκα και παρμεζάνα) και περάσαμε κατευθείαν στα secondi. Δοκιμάσαμε τη saltibocca alla romana, το τυπικό πιάτο της Ρώμης, με μοσχάρι γάλακτος, προσούτο και φασκόμηλο, που συνοδεύεται από πατάτες baby. Ηταν ωραιότατο, γεγονός που πιστοποίησε και η Ιταλιάνα της παρέας. Εντυπωσιακά νόστιμο ήταν και το φιλέτο γαλοπούλας με μανιτάρια και γλυκό κρασί μαρσάλα – το προτείνουμε σε όποιον κάνει δίαιτα, δεν θα νιώσει «ριγμένος». Κάπως ατυχείς ήταν, αντίθετα, οι πένες α λα βότκα, με σάλτσα ντομάτας, πανσέτα, κρέμα και βότκα. Τα ζυμαρικά ήρθαν στο τραπέζι κάπως ταλαιπωρημένα από το υπερβολικό βράσιμο. Φαγώθηκαν πάντως με όρεξη. Πήγαμε για ένα γρήγορο lunch και καταλήξαμε να φύγουμε βραδάκι. Οταν μας ξανάνοιξε η όρεξη, παραγγείλαμε μια ποικιλία αλλαντικών, διαλέγοντας από τα εκλεκτά προσούτο που κρέμονται στο βάθος.
Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 30 ευρώ το άτομο με πολύ κρασί.
Η κάβα: Στα «συν» οι καλές ετικέτες κρασιού σε λογικές τιμές και η καταπληκτική γκράπα.
Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 13:30 μ.μ. – 02:00 π.μ. και Κυριακή 13:00 μ.μ. – 19:00 μ.μ.