ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αλεξάνδρα

Νόστιμα καθημερινά φαγητά σε καλές τιμές.

31.03.2011| Updated: 06.10.2021
Φωτογραφία: ΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Αλεξάνδρα

Νόστιμα καθημερινά φαγητά σε καλές τιμές.

Η θέση: Στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, περίπου στο ύψος της Χαριλάου Τρικούπη, αλλά ευτυχώς «κρυμμένο» πίσω από ένα μικρό παρκάκι που σώζει την κατάσταση και τα αυτιά μας από τη βουή της λεωφόρου.

Η ατμόσφαιρα: Ενα στέκι που μετράει χρόνια και χρόνια, με πιστούς θαμώνες αλλά και νεαρόκοσμο, τουρίστες συστημένους και εργαζόμενους του κέντρου που θέλουν να φάνε αξιοπρεπώς και σε καλές τιμές. Το καλοκαίρι πιάστε τραπέζι κάτω από την κληματαριά.

Το φαγητό: Αξιοζήλευτη ποικιλία σε μαγειρευτά, από κολοκυθάκια αυγολέμονο και κυκλαδίτικα ρεβύθια μέχρι μπακαλιάρο σκορδαλιά, όλα αξιοπρεπή και νόστιμα, χωρίς διάθεση πειραματισμού. Ακόμη, νόστιμα τοπικά τυριά και αλλαντικά. Ενα πανόραμα γεύσεων της πατρίδας, στην πιο απλή εκδοχή τους.

Ο λογαριασμός: Με 20 ευρώ το άτομο είσαι πλήρης, με 30 ευρώ έχεις φάει βασιλικά. Η έννοια του value for money.

Η κάβα: Λευκά ροζέ και κόκκινα ελληνικά κρασιά με γνωστές ετικέτες αλλά και χύμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά όλες τις ημέρες της εβδομάδος μεσημέρι και βράδυ. Για δωρεάν στάθμευση κατευθυνθείτε στο πρατήριο της ΕΚΟ στο τέλος της Χαριλάου Τρικούπη. Αν είναι γεμάτο, ίσως ταλαιπωρηθείτε λίγο στις ανηφοριές της Νεάπολης. Για τους κατοίκους της γύρω περιοχής γίνεται και ντελίβερι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών