ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αθήρι

Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

31.10.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής
Αθήρι

Το «σπίτι» του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση. Η σάλα για τον χειμώνα έχει 50 θέσεις, ενώ ο εξωτερικός χώρος παίρνει τους διπλάσιους. Ελληνική κουζίνα, μοντέρνα, με βάσεις παραδοσιακές. Τι κι αν το μενού αλλάζει δύο φορές τον μήνα; Το κριθαρότο, που εκείνος πρωτοδημιούργησε, δεν βγαίνει ποτέ από τον κατάλογο, αλλάζει όμως υλικά ανά εποχή. Το μενού μικρό, επιλέγετε από περίπου 12 πρώτα πιάτα –ορεκτικά και σαλάτες– και 7 κυρίως. Το ψωμί το ζυμώνουν κάθε μέρα και το φαγητό που φτιάχνει έχει μια ωραία ελληνικότητα, π.χ. ψάρι με όσπρια (π.χ. μαυρομάτικα σαλάτα με ψητό φαγκρί) ή λαδένια (η πίτα-πίτσα της Κιμώλου) σερβιρισμένη σε κομμάτια, με σαλάμι ή μαριναρισμένη σαρδέλα. Η λίστα κρασιού έχει 18 λευκά και 18 κόκκινα, εγχώρια. Κάθε Κυριακή, για την απασχόληση των μικρών, υπάρχει παιδότοπος σε μια αίθουσα που κλείνει και θερμαίνεται για τον χειμώνα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών