Το «σπίτι» του σεφ Αλέξανδρου Καρδάση. Η σάλα για τον χειμώνα έχει 50 θέσεις, ενώ ο εξωτερικός χώρος παίρνει τους διπλάσιους. Ελληνική κουζίνα, μοντέρνα, με βάσεις παραδοσιακές. Τι κι αν το μενού αλλάζει δύο φορές τον μήνα; Το κριθαρότο, που εκείνος πρωτοδημιούργησε, δεν βγαίνει ποτέ από τον κατάλογο, αλλάζει όμως υλικά ανά εποχή. Το μενού μικρό, επιλέγετε από περίπου 12 πρώτα πιάτα –ορεκτικά και σαλάτες– και 7 κυρίως. Το ψωμί το ζυμώνουν κάθε μέρα και το φαγητό που φτιάχνει έχει μια ωραία ελληνικότητα, π.χ. ψάρι με όσπρια (π.χ. μαυρομάτικα σαλάτα με ψητό φαγκρί) ή λαδένια (η πίτα-πίτσα της Κιμώλου) σερβιρισμένη σε κομμάτια, με σαλάμι ή μαριναρισμένη σαρδέλα. Η λίστα κρασιού έχει 18 λευκά και 18 κόκκινα, εγχώρια. Κάθε Κυριακή, για την απασχόληση των μικρών, υπάρχει παιδότοπος σε μια αίθουσα που κλείνει και θερμαίνεται για τον χειμώνα.
*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.
*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.