ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αυθαίρετο

Μερακλίδικοι κρεομεζέδες σε μια «δροσερή» ταβέρνα εις το Αμαρούσιον.

13.05.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Στέλιος Αξιώτης
Αυθαίρετο

Μερακλίδικοι κρεομεζέδες σε μια «δροσερή» ταβέρνα εις το Αμαρούσιον.

Η θέση: Ιδανικό για τις ζεστές καλοκαιρινές νύχτες καθώς βρίσκεται σε μια κατάφυτη γωνιά στο Μαρούσι, ανάμεσα σε ψηλά πεύκα, δίπλα σε ένα ρέμα. Ένας πνεύμονας πρασίνου της πόλης με πολλά νομιμοποιημένα αυθαίρετα – μια διαγνωσμένη και γενικά αποδεκτή πραγματικότητα από όπου πήρε και το όνομά της η ταβέρνα.

Η ατμόσφαιρα: Θυμίζει ταβέρνα παλιάς εποχής με την ξύλινη οροφή και τα βαρέλια στους τοίχους. Έχει, βέβαια, μοντέρνα χρώματα και το προσωπικό γούστο των ιδιοκτητών στη διακόσμηση, με φωτογραφίες από το ελληνικό σινεμά και τις φιγούρες του καραγκιόζη. Το κλίμα είναι χαλαρό τόσο που δεν είναι καθόλου παράταιρο να πιάσεις κουβέντα με το διπλανό τραπέζι.

Το φαγητό: Κουζίνα πλούσια και πικάντικη στη λογική των μεζέδων, με έμφαση στο κρέας. Το δυνατό του χαρτί είναι τα κλασικά πιάτα των μερακλήδων που προσπαθούν να… ανεβάσουν τη χοληστερίνη τους. Εξαιρετικά γαρδουμπάκια, χειροποίητα παρακαλώ, τυλιγμένα με τέχνη. Πολύ καλή η σεφταλιά, μαλακιά, καλά ψημένη, με σωστή αναλογία μπαχαρικών, και εξίσου καλό το αρνίσιο κεμπάπ που ήταν ζουμερό και νοστιμότατο όπως και η πανσέτα που δοκιμάσαμε. Το τζατζίκι σπιτικό, με καλά στραγγισμένο γιαούρτι που δεν νερουλιάζει και σκόρδο που φαίνεται αλλά δεν εξαφανίζει όλες τις άλλες γεύσεις. Ακόμα και οι πατάτες ήταν καλοτηγανισμένες. Ο αδύναμος κρίκος είναι τα πιάτα με νεωτεριστικές προσεγγίσεις, π.χ. πάντρεμα κρεάτων με μανιτάρια, κρέμα γάλακτος κ.λπ. Σέρβις εξυπηρετικό, χαμογελαστό και πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις για το μενού.

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Κρασί μόνο χύμα, με καλύτερο το κόκκινο και ακόμα καλύτερη τη ράκη – όπως μας διαβεβαίωσαν και οι άλλοι θαμώνες.

Επιπλέον πληροφορίες: Οδηγώντας στην Ευκαλύπτων στο Μαρούσι συναντάμε την οδό Φοινίκων. Στο τέρμα δεξιά ξεκινάει η οδός Πευκών και στο τέλος του δρόμου είναι η ταβέρνα. Δεν χρειάζεται κράτηση, παρά μόνον ίσως τα σαββατοκύριακα που λειτουργεί από τις 12 μεσημέρι. Καθημερινά λειτουργεί από τις 6μμ μέχρι τις 12πμ.

Πευκών 10, Κτήμα Βορρέ, Μαρούσι, τηλ.: 210-80.29.309.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών