ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Base Grill

Ευδαιμονία στα κάρβουνα.

22.09.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Base Grill

Ευδαιμονία στα κάρβουνα.

Η θέση: Στην κεντρική λεωφόρο, που ενώνει το ποτάμι (Κηφισός) με την πλατεία Μπουρναζίου.

Η ατμόσφαιρα: Οταν νιώθω πεσμένη, πάω μέχρι το Μπουρνάζι, κάθομαι σε ένα τραπέζι του «Base Grill» και τρώω. Μου περνάει. Ολα εξηγούνται. Είναι γνωστό ότι ένα καλό γεύμα μπορεί να σου φτιάξει τη διάθεση, πόσω μάλλον ένα καλό γεύμα με κρέας – για όποιον τουλάχιστον είναι fan. Μεγάλη αίθουσα, πολλά τραπέζια, πολύς κόσμος.

Το φαγητό: Κάπως έτσι λοιπόν, ήδη από τα κεφτεδάκια του καλωσορίσματος στο εστιατόριο των αδελφών Λιάκου, το κέφι άρχισε να ανεβαίνει. Σε λίγο θα απογειωνόταν, χάρη στη μαεστρική παραγγελία του φίλου μας Κώστα, μεγάλου γνώστη της τέχνης του ψησίματος του κρέατος. Η σαλάτα με τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα μάς έβαλε ήπια στο νόημα. Φινετσάτη και νόστιμη. Εκείνη την ημέρα δεν είχε το ωραίο λουκάνικο από μαύρο χοίρο, αλλά μας πρότειναν ένα δικό τους μοσχαρίσιο. Το δοκιμάσαμε και δεν χάσαμε – πολύ δυνατό. Ούτε το δικό μας τραπέζι αντιστάθηκε στο διάσημο πιάτο με την τηγανίτα πατάτας που αναμειγνύεται μπροστά σου με τρία μελάτα αυγά μάτια. Είναι να απορείς που κανείς δεν το έχει ακόμα εντάξει σε μενού brunch – θα έσκιζε. Συνεχίσαμε με το ταρτάρ με αυγοτάραχο, που σερβίρεται επίσης σε στρώμα από πατατάκια. Ισως δεν χρειαζόταν. Το κρέας ήταν πεντανόστιμο, θα τρωγόταν άνετα σκέτο. Από τα «βαριά πυροβολικά» του μαγαζιού διαλέξαμε την πικάνια, ένα εξαίσιο κομμάτι κρέας από το κιλότο, που ήρθε, όπως τη ζητήσαμε, μέτρια ψημένη και κόπηκε ενώπιόν μας. Δύσκολα περιγράφεται η ευδαιμονία που σου προκαλεί κάθε της μπουκιά. Αλλά πιστέψτε μας, την προκαλεί. Ιδια επιφωνήματα χαράς προέκυψαν και από τη δοκιμή της σπαλομπριζόλας – εξίσου θεϊκή γεύση, μα κάπως πιο γήινη ίσως λόγω του λίπους. Δεν πήραμε ως συνοδευτικό πατάτες τηγανητές για να ευχαριστηθούμε το κρέας, και πράγματι το σχέδιο πέτυχε. Φύγαμε όλοι μια στάλα πιο ευτυχισμένοι.

Ο λογαριασμός: 30€ / άτομο περίπου

Η κάβα: Το μαγαζί διαθέτει έναν μακροσκελή κατάλογο με 150 κρασιά και 108 μπίρες για όλα τα γούστα.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτό καθημερινά, από Δευτέρα έως Κυριακή, 13:00-01:00. Απαραίτητη η κράτηση ακόμη και τις καθημερινές. Η κουζίνα κλείνει αργά τα μεσάνυχτα. Το parking το αναλαμβάνουν οι υπεύθυνοι του μαγαζιού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT