Τι ψάρια πιάνει τώρα το «Τραβόλτα»;

Ένα βράδυ στην ψαροταβέρνα του Περιστερίου που κλείνει σύντομα τα δέκα χρόνια.

17.11.2021
Τι ψάρια πιάνει τώρα το «Τραβόλτα»;

Αν πριν από δέκα χρόνια έλεγες ότι θα πας στο Περιστέρι για ψάρι μπορεί να σε κοιτούσαν λίγο περίεργα. Τώρα μάλλον θα σου πουν «Που; Στο Τραβόλτα;». Από τον Φεβρουάριο του 2012, που άνοιξε τις πόρτες του το εστιατόριο, επεδίωξε να κάνει την περιοχή προορισμό για ποιοτική ψαροφαγία και τα κατάφερε μια χαρά. 

Η ιστορία πίσω από το απροσδόκητο όνομα είναι λίγο πολύ γνωστή και δεμένη με τη γειτονιά. Ο Περιστεριώτης Λάκης Λαμπρόπουλος είχε κερδίσει το παρατσούκλι «Τραβόλτα» για τις φιγούρες του στη πίστα – από disco μέχρι ελληνικά και rock n’ roll. Παράλληλα, ο Λάκης ο Τραβόλτα είχε κερδίσει και την αγάπη των καλοφαγάδων με όσα σέρβιρε στη συνοικιακή του ψαροταβέρνα. Όταν έφυγε από τη ζωή, ο Ανέστης Λαζάι που είχε μεγαλώσει στο πλάι του σαν γιος του συνεργάστηκε με τον Σπύρο και τον Βαγγέλη Λιάκο (Base Grill) και μαζί έστησαν το νέο Τραβόλτα.

Φάβα με χέλι

Τσιπούρα σε τραγανά sticks

Τι τρώμε λοιπόν σήμερα στο ψαροεστιατόριο που σύντομα θα κλείσει τα δέκα χρόνια λειτουργίας; Από τα τρία καΐκια με τα οποία συνεργάζεται το Τραβόλτα έρχεται η εκλεκτή ψαριά της ημέρας. Το ελαιόλαδο είναι από περιοχή natura του Αγίου Όρους. Η φάβα απ’ την Σχοινούσα. Υπάρχει νοιάξιμο για τις πρώτες ύλες οι οποίες αφού φτάσουν στη κουζίνα μετουσιώνονται σε κλασικά ή πιο δημιουργικά πιάτα. 

 Κοντοσούβλι καλαμαριού

Έχουμε και λέμε. Τα ωμά εξακολουθούν να αποτελούν ατού του Τραβόλτα. Ό,τι λιμπιστείτε από τα ψάρια ημέρας μπορείτε να το ζητήσετε σε ταρτάρ, καρπάτσιο, σασίμι ή σεβίτσε για να το ευχαριστηθείτε στην πιο ατόφια μορφή του. Δοκιμάσαμε βελούδινο καρπάτσιο τσιπούρας με αχινό αλλά και ένα zero waste φιλοσοφίας μπαρμπούνι ταρτάρ. Ψαροκόκκαλο και κεφάλι ήρθαν και αυτά στο πιάτο μαζί με το ταρτάρ αφού «ψήθηκαν» με αλατόξιδο -ένας παλιός ψαράδικος μεζές για τους πιο «επιμελείς» στο ξεψάχνισμα. 

Είναι δύσκολο να παραλείψεις τη φάβα με το χέλι – είναι από τις πιο δημοφιλείς προτάσεις του μαγαζιού και δικαίως. Η εξαιρετική φάβα Σχοινούσας σερβίρεται με το φίνο καπνιστό χέλι του παραγωγού Βασίλη Γείτονα το οποίο τυλίγουν πρώτα σε λίγο λαρδί από μαύρο χοίρο και το περνάνε από τα κάρβουνα. Η πρώτης ποιότητας ταραμοσαλάτα με το ζεστό ψωμί κερδίζει, επίσης, τις εντυπώσεις χωρίς πολλά στολίδια. 

Μιλφέιγ σαρδέλας

Από τα μεγάλα μαντεμένια τηγάνια βγαίνουν ανάλαφρα και τραγανά τηγανισμένα μικρόψαρα και μεγαλόψαρα. Η τσιπούρα σε crispy sticks όπως και το μιλφέιγ σαρδέλας, αυτό το πολυφωτογραφημένο πυργάκι από ψαράκια και σκορδαλιά παντζαριού, απέδειξαν πάλι τη μαστοριά της κουζίνας στο τηγάνισμα. 

Κιουνεφέ με παγωτό

Αν πάλι κάνετε όρεξη για πιο πληθωρικό φαΐ, δεν θα μείνετε παραπονεμένοι: κοντοσούβλια με καλαμάρι και γαρίδες ή με μπαρμπούνι και γόπα, σπετσοφάι με λουκάνικο σουπιάς, μουσακάς με καλαμάρι, χταπόδι, γαρίδα και μπεσαμέλ από βουβαλίσιο γάλα κ.ά. – εδώ έχουν εφεύρει πιάτα που τείνουν να γίνουν κλασικά παντρεύοντας δημοφιλή κρεατοφαγικά πιάτα με την αγάπη για ό,τι βγάζει η θάλασσα.

Τραβόλτα

Αρκαδίας & Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι
  • Κόστος: 30 € / άτομο (χωρίς τα ποτά)

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών