ΜΑΓΑΖΙΑ

Χαρά

Τα top 21 παγωτατζίδικα των Αθηνών (part 1)

25.07.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Χαρά

Αγέραστο, καλτ ζαχαροπλαστείο με εσάνς παλιάς Αθήνας, που φτιάχνει εκλεκτό παγωτό με αττικό γάλα από το 1969. Το σικάγο-υπερπαραγωγή (δεν το καταφέρνει ένας), το πληθωρικό παρφέ, το μαστιχωτό καϊμάκι (πάρτε αυτό με το μακεδονίτικο βουβαλίσιο γάλα) με το σιροπιασμένο πολίτικο εκμέκ αξίζει να τα απολαύσετε επιτόπου, στα τραπεζάκια έξω, σερβιρισμένα με φροντίδα περισσή, σε vintage τσίγκινες ή γυάλινες γόνδολες. Τα υπόλοιπα μπορείτε να τα πάρετε και για το σπίτι. Τι σπέσιαλ να διαλέξετε; Σίγουρα το Maracaibo (σοκολάτα γάλακτος με αγριοκέρασο), το μπισκότο, το παγωτό της χανούμισσας (κρέμα με κομμάτια από φύλλο κανταΐφι) ή του Πασά (κρέμα με κομμάτια μπακλαβά) και το παλιομοδίτικο αλλά νοστιμότατο tutti frutti (κρέμα με φρουί γλασέ). Ωραία, επίσης, η μόκα και η καραμέλα. Αν πετύχετε γρανίτα καρπούζι, μην την προσπεράσετε.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών