ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Δεμίρης (Νέα Ιωνία Βόλου)

Ένα γραφικό στέκι για τσίπουρο και μεζέ στη Νέα Ιωνία Βόλου.

29.03.2011| Updated: 31.10.2023
Δεμίρης (Νέα Ιωνία Βόλου)

Ένα γραφικό στέκι για τσίπουρο και μεζέ στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Η θέση: Βρίσκεται στη φημισμένη για τα τσιπουράδικά της Νέα Ιωνία, την εργατική συνοικία στη δυτική πλευρά του Βόλου.

Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος θυμίζει περισσότερο καφενείο παρά τσιπουράδικο ή ταβέρνα. Οι τοίχοι είναι γεμάτοι με φωτογραφίες του ιδιόκτητη κ. Δεμίρη, από την καριέρα του ως μουσικού στο πλάι γνωστών λαϊκών τραγουδιστών. Έντονα στη διακόσμηση και το ναυτικό στοιχείο αλλά και το ποδοσφαιρικό με κάμποσα ρολόγια τοίχου ομάδων, μεταξύ των οποίων της τοπικής Νίκης Βόλου. Επιβλητικός ο μεγάλος καθρέφτης με τη χρυσή κορνίζα.

Το φαγητό: Εδώ ερχόμαστε για τη μεγάλη ποικιλία οστρακοειδών, τα οποία αλιεύει ο ίδιος ο κ. Δεμίρης. Οι μεζέδες έρχονται μαζί με τα τσίπουρα και αποκτούν μεγαλύτερο γαστρονομικό ενδιαφέρον όσο αυξάνεται ο αριθμός των μικροσκοπικών μπουκαλιών που παραγγέλνει η παρέα. Γυαλιστερές, κολιτσιάνοι, μύδια, φρέσκο τηγανητό ψαράκι ημέρας, σαγανάκια, χταπόδι βραστό, καλαμαράκια τηγανητά είναι μερικά μόνο από τα μεζεδάκια που απολαμβάνουμε εδώ.

Ο λογαριασμός: Σε κάθε περίπτωση, εξαρτάται από το πόσο θα πιούμε αλλά και πόσους έξτρα μεζέδες/πιάτα θα παραγγείλουμε. Κάθε 25άρι με μεζέ κοστίζει περίπου 3-3,50€.

Η κάβα: Καλό χύμα τσίπουρο Τυρνάβου με γλυκάνισο -όπως το πίνουν στη Θεσσαλία- και μεγάλη ποικιλία σε εμφιαλωμένα, με ή χωρίς γλυκάνισο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ο Καζαντζίδης είναι μάλλον ο αγαπημένος τραγουδιστής του κ. Δεμίρη, πράγμα που δεν αργούμε να καταλάβουμε από τις μουσικές επιλογές. Το μαγαζί είναι συνήθως γεμάτο κόσμο και δεν αποκλείεται να περιμένουμε λίγο μέχρι να αδειάσει κάποιο τραπέζι. Το καλοκαίρι βγάζει και τραπεζάκια έξω. Ανοιχτά καθημερινά εκτός από Δευτέρα, από τις 11.30 το πρωί ώς τη 1-1.30 το βράδυ. Οσο τραβήξει, δηλαδή!

Εφραιμίδου 23, Ν. Ιωνία Βόλου, τηλ.: 24210-65.559

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT