ΑΓΟΡΑ

Η Κυψέλη στον Βόλο φτιάχνει κρέμα του ονείρου εδώ και 60 χρόνια

Γωνία 2ας Νοεμβρίου και Θουκυδίδου, στον Βόλο, το γαλακτοζαχαροπλαστείο Κυψέλη φτιάχνει γλυκά με τα υλικά των αναμνήσεών μας.

10.12.2021
Η Κυψέλη στον Βόλο φτιάχνει κρέμα του ονείρου εδώ και 60 χρόνια

Εξήντα χρόνια μπαίνουν γάλατα και βγαίνουν γαλακτοποιήματα, στο παραδοσιακό γαλακτοζαχαροπλαστείο Κυψέλη στον Βόλο. Παραδοσιακά γιαούρτια, ρυζόγαλα, γαλακτομπούρεκα και κρέμες φιγουράρουν στις παλιομοδίτικες, ρετρό βιτρίνες του, μπροστά στις οποίες σχηματίζουν ουρές οι Βολιώτες, εδώ και κάμποσες δεκαετίες.

Τα τελευταία χρόνια, τα κουμάντα τα κάνει η κυρία Βασιλική και ο άντρας της, ο Απόστολος Σκαρβέλης, και πλέον και ο γιος τους Μανώλης. Το πρόβειο γάλα με το οποίο φτιάχνουν το χειροποίητο γιαούρτι σε κατσαρόλες το προμηθεύονται από κτηνοτρόφους της περιοχής που έχουν ζώα ελευθέρας βοσκής. Το αγελαδινό τους το φέρνουν από το Κιλκίς.

Τις συνταγές για το τρυφερό ρυζόγαλο και τη σχεδόν βρεφική κρέμα –συγκινητικά νόστιμη αν την πετύχετε ζεστή– τις έχουν κρατήσει όπως τις βρήκαν από τους πρώτους ιδιοκτήτες, απαράλλακτες. Εκείνοι πρόσθεσαν τον μπακλαβά, ένα έξοχο γαλακτομπούρεκο κλασικό και φλογέρα, και σάμαλι αρωματισμένο με μαστίχα, να γλείφεις τα δάχτυλά σου.

Καλοφαγάδες ντόπιοι μού λένε ότι το καλοκαίρι, το πρόβειο παγωτό που φτιάχνουν όπως και όλα τα υπόλοιπα παρασκευάσματα στο μικρό εργαστήρι μέσα στο κατάστημα, κάνει θραύση. Να δοκιμάσετε και το ρεβανί, τον χαλβά Φαρσάλων και την κατσικίσια φέτα τους. Αυτή την εποχή βγάζουν πυρετωδώς κουραμπιέδες, που ζυμώνονται με άφθονο φρέσκο, πρόβειο βούτυρο, και καλομελωμένα μελομακάρονα.

Κυψέλη

2ας Νοεμβρίου 96Γ, Βόλος

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών