ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Αίθριον: Δίπλα στο μουσείο

Ένα περιποιημένο, μοντέρνο εστιατόριο στο Βόλο.

28.05.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Αίθριον: Δίπλα στο μουσείο

Ένα περιποιημένο, μοντέρνο εστιατόριο στο Βόλο.

Η θέση: Μέσα στον πολυχώρο Τσαλαπάτα, τον οποίο αξίζει να επισκεφτείτε και για το μουσείο πλινθοκεραμοποιίας.

Η ατμόσφαιρα: Μοντέρνα, φωτεινή σάλα με μεγάλες τζαμαρίες.

Το φαγητό: Το εστιατόριο λειτουργεί από νωρίς και σερβίρει και πρωινό. Το μενού επιμελείται ο νεαρός σεφ Χρήστος Μάστορας, ανήσυχος και δημιουργικός, κάνει ριζικές αλλαγές δυο φορές το χρόνο. Πραγματεύεται μοντέρνα κουζίνα, με παραδοσιακές συνταγές σε σύγχρονες εκτελέσεις. Από ορεκτικά δοκιμάσαμε μια ανάμικτη σαλάτα εποχής με βαλεριάνα και κασέρι με μαύρο σκόρδο, ένα τραγανό αυγό σε φωλιά πατάτας, και ένα κριτσανιστό πεϊνιρλί με ωραία ζύμη, πέστο άγριας ρόκας και καπνιστό χοιρινό. Οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και μανιτάρια δε μας ενθουσίασαν, τα ραβιόλι με κρέμα φέτας και σπανάκι ήταν νόστιμα και πληθωρικά και τα κρεατικά καλοψημένα. Ο pastry chef Γιάννης Καλδάνης μας κέρδισε τόσο με το υπέροχα βελούδινο ρυζόγαλο crème brule όσο και με τη γλυκόξινη key lemon pie.

Ο λογαριασμός: 20-25 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Λίστα με ψαγμένα κρασιά και καλές τιμές από τον σομελιέ Βασίλη Κατσάρο και δυνατά κοκτέιλ που επιμελείται ο Γιώργος -ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που δοκιμάσαμε είναι το Med Gathering, ένα φαντεζί τζιν τόνικ με τρούφα και elderflower.

Επιπλέον πληροφορίες: Καθημερινά 10:00 – 02:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών