ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Grooove: Βραβευμένα κοκτέιλ

Καλό καφέ, ποτά, κοκτέιλ όλη τη μέρα.

13.05.2019| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αντωνιάδης
Grooove: Βραβευμένα κοκτέιλ

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Τις ώρες της καφεποσίας, δεν υπάρχει ούτε σκαμπό ελεύθερο για να πιεις έναν εσπρέσο στο Grοoove, μαγαζί-γωνία στην πιο πολυσύχναστη πιάτσα της πόλης. Το GROOOVE έκανε μεγάλη αίσθηση όταν πρωτολειτούργησε το 2006. Ιδιοκτήτες ο Κώστας Κοτόπουλος και ο Θάνος Κουζιώκας. Ο δεύτερος, «παιδί» των διαγωνισμών ποτού και έχει καταφέρει να διακριθεί πολλάκις.

Τι πίνουμε: Καλό καφέ, ποτά, κοκτέιλ όλη τη μέρα. Τα ποτά τα φτιάχνει με φρέσκες πούλπες και χειροποίητα σιρόπια, και έχει και μια κάβα με σοβαρές επιλογές. Το dry martini που δοκιμάσαμε με πολύ ξηρό βερμούτ ήταν μόνο ένα (πολύ γευστικό) δείγμα των άρτια παρασκευασμένων ποτών. Αντί ελιάς, το σερβίρει με ένα κοκκάρι κρεμμύδι τουρσί, που φτιάχνει με σκόρδο, πιπέρι, γλυκάνισο και δάφνη. Ο κατάλογος με τα κοκτέιλ περιλαμβάνει τέσσερις κατηγορίες (αφρώδη, κλασικά και πικρά, κάποια «fancy» δικής τους έμπνευσης) και χωρίς αλκοόλ. Από το ράφι τους μπορεί κανείς να ανοίξει όλες τις φιάλες, ενώ υπάρχει επιλογή κατανάλωσης μισής φιάλης, ώστε οι πελάτες του να έρχονται σε επαφή με τα πιο premium αποστάγματα.

Ο λογαριασμός: Καφές από 3 €, ποτά και κοκτέιλ από 7 €, κρασί από 4 €.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT