ΜΑΓΑΖΙΑ

Δημητρίου: Αγνά υλικά

Φρέσκο γάλα ημέρας, επιλεγμένες πρώτες ύλες, όχι σκόνες, όχι χρωστικές, όχι συντηρητικά: έτσι ετοιμάζουν στο ανοιχτό εργαστήριο καθημερινά η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου και η ομάδα της

29.05.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Δημητρίου: Αγνά υλικά

Φρέσκο γάλα ημέρας, επιλεγμένες πρώτες ύλες, όχι σκόνες, όχι χρωστικές, όχι συντηρητικά: έτσι ετοιμάζουν στο ανοιχτό εργαστήριο καθημερινά η σεφ Νένα Ισμυρνόγλου και η ομάδα της τα γλυκά στο νέο κατάστημα Δημητρίου στο Παλαιό Φάληρο. Με παράδοση από το 1969 στα γαλακτοκομικά, τα καταστήματα Δημητρίου μάς προμηθεύουν με φρέσκο γάλα ημέρας, αγελαδινό και κατσικίσιο, γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο, κρέμες και βούτυρα αγνά. Η Νένα Ισμυρνόγλου παρασκευάζει όλα τα παραδοσιακά γλυκά, όπως εκμέκ καταΐφι, γαλακτομπούρεκο, ραβανί με κρέμα μαστίχας και πορτοκαλόπιτα. Το μιλφέιγ έχει τραγανό φύλλο και αληθινό βούτυρο, το καϊμάκι γίνεται με γιδοπρόβειο γάλα, μαστίχα Χίου και αυθεντικό σαλέπι, ενώ τα τρίγωνα γεμίζονται άμα τη παραγγελία με αφράτη και μυρωδάτη κρέμα. Δοκιμάστε και τις επιλογές για όσους προσέχουν τη διατροφή τους, όπως τη μους γιαουρτιού με στέβια. Τα γλυκά συσκευάζονται σε πρακτικά, ατομικά κυπελλάκια, ενώ τα ταψιού βγαίνουν σε 2 μεγέθη. Επιτόπου φτιάχνουν και τα παγωτά, πεντανόστιμα, με βελούδινη υφή και πυκνή γεύση.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT