ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Διόνυσος

Αν δεν πας για το φαγητό, θα πας τουλάχιστον για τη θέα και την ατμόσφαιρα.

28.03.2011| Updated: 25.06.2021
Διόνυσος

Αν δεν πας για το φαγητό, θα πας τουλάχιστον για τη θέα και την ατμόσφαιρα.

Η θέση: Σταθερός «σκοπός» εδώ και τέσσερις δεκαετίες, στο νότιο φυλάκιο της Ακρόπολης, εκεί που ο ορίζοντας γίνεται ένα με τον Ιερό Βράχο.

Η ατμόσφαιρα: Οι προσωπικότητες που έχουν περάσει από τη σάλα του πολλές. Πολυτέλεια, ζεστό ξύλο, γλυκός φωτισμός και θέα που λειτουργεί ως μαγνήτης. Ελληνες πολιτικοί, επιχειρηματίες και καλοβαλμένοι αστοί τρώνε δίπλα σας.

Το φαγητό: Κλασική διεθνής και μεσογειακή κουζίνα, που σημαίνει πιλάφι μιλανέζα και σατομπριάν αλλά και αρνίσιο φιλέτο με γλυκάδια με μια υπόξινη και αρωματική σάλτσα λεμονιού με φρέσκια ρίγανη. Το μενού έχει ανανεώσει επί το ελληνικότερον – ως προς τα υλικά και κάποιους συνδυασμούς – ο καλός σεφ Αχιλλέας Παπαχρήστος. Ωραίες οι σαλάτες, καλό ελαιόλαδο στις σαλάτες και στο φαγητό και θαυμάσια γλυκά. Ελπίζουμε σε… περισσότερη ελληνική κουζίνα στο μέλλον.

Ο λογαριασμός: Περίπου 60-70 ευρώ για ένα πλήρες γεύμα, χωρίς το κρασί.

Η κάβα: Ενημερωμένη λίστα με ελληνικά και ξένα κρασιά. Αφήστε το έμπειρο προσωπικό να σας καθοδηγήσει.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από το πρωί ως καφέ και σερβίρει από το μεσημέρι μέχρι και τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών