ΕΞΟΔΟΣ

Fish Co. Platters

Νοτιοαφρικανική κουζίνα με θαλασσινό προσανατολισμό και λογική... μοιράσματος στο Ψυχικό.

07.01.2014
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου

Νοτιοαφρικανική κουζίνα με θαλασσινό προσανατολισμό και λογική… μοιράσματος στο Ψυχικό.

Η θέση: Στη λεωφόρο Κηφισίας μπαίνουμε στον παράδρομο λίγο πριν το Φάρο και στρίβουμε στην Περικλέους.

Η ατμόσφαιρα: Ωραίος χώρος, χαρούμενος, με εσάνς Νότιας Αφρικής και μια γλυκιά βαβούρα, που δεν σε κουράζει.Τα παιδιά του σέρβις, με την ευγένειά τους, μάς έφτιαξαν τη διάθεση στην εκπνοή μιας κουραστικής εβδομάδας. Σπουδαίο πράγμα το σέρβις σε ένα εστιατόριο· συχνά σε κάνει να ξεχνάς άλλες αδυναμίες. Οι ιδιοκτήτες είναι τρεις φίλοι που έχουν ζήσει χρόνια εκεί και αποφάσισαν να εισαγάγουν την πολυσυλλεκτική μαγειρική κουλτούρα της μακρινής χώρας στην ελληνική εστίαση.

 
 Γαρίδες και μύδια πρωταγωνιστούν στο μενού.

Το φαγητό: Ο προσανατολισμός είναι θαλασσινός· όμως, μην περιμένετε να βρείτε το φρέσκο ψαράκι της Μεσογείου με λαδολέμονο. Εδώ πρωταγωνιστούν οι γαρίδες σε διάφορα μεγέθη, τα μύδια, ο γάδος, συγγενής του μπακαλιάρου από τη Βόρεια Θάλασσα, τα καλαμαράκια Παταγονίας, με την αφράτη σάρκα. Ο έμπειρος σεφ και επιδέξιος ψήστης -σκεφτείτε πόσο εύκολο είναι να «στεγνώσεις» γαρίδες και καλαμαράκια- Τόνυ Καβαλιέρος, επίσης κάτοικος Νότιας Αφρικής επί εικοσαετία, έχει αναλάβει την κουζίνα. Δεν θα σας πρότεινα να παραγγείλετε ατομικές μερίδες. Εδώ υπάρχει η λογική του μοιράσματος. Μότο τους είναι το «dare to share». Εμείς μοιραστήκαμε μια πιατέλα με ψητές γαρίδες queen και καλαμαράκια, γάδο τηγανητό και σε ξεχωριστό μπολάκι καλομαγειρεμένα μύδια αχνιστά σε λευκό κρασί, λεμόνι και σκόρδο. Από σαλάτες προτιμήσαμε αυτή με παντζάρια ψημένα στο φούρνο με χοντρό αλάτι και νόστιμη σπιτική ξινομυζήθρα, ενώ δεν παραλείψαμε να δοκιμάσουμε και το αφράτο σκορδόψωμο με βούτυρο μυρωδικών. Το Fish Co. Platters αγαπάει και τις σάλτσες, απαραίτητες ούτως ή άλλως, αφού δεν έχουν όλα τα θαλασσινά τη νοστιμιά της Μεσογείου. Δοκιμάστε την πορτογαλική piri piri με βάση τις καυτερές πιπερίτσες, που ταιριάζει πολύ με τις γαρίδες, καθώς και τη σος λεμονοβούτυρου.

Ο λογαριασμός: Περί τα 20-25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Στον κατάλογο υπάρχουν και ελληνικές μπίρες όπως Septem και Delphi, και νοτιοαφρικανικά κρασιά μεταξύ αρκετών άλλων ελληνικών.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα. Κυριακή μόνο μεσημέρι. Θα σταθμεύσετε με σχετική ευκολία μετά τις 8 το βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών