ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

La Piazzetta – Μια σωστή τρατορία

Βενετσιάνα σύζυγο έχει ο ιδιοκτήτης Γιάννης Κολιούσης, κι έτσι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γειτονική χώρα, από την οποία εμπνεύστηκε και έφτιαξε το 2012 την …

27.07.2020| Updated: 25.06.2021
La Piazzetta – Μια σωστή τρατορία

Βενετσιάνα σύζυγο έχει ο ιδιοκτήτης Γιάννης Κολιούσης, κι έτσι διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με τη γειτονική χώρα, από την οποία εμπνεύστηκε και έφτιαξε το 2012 την τρατορία στην αγορά του Παλαιού Ψυχικού. Το βασικό συνταγολόγιο προέρχεται από τη Βόρεια Ιταλία, αλλά τα πιάτα ημέρας συχνά παρλάρουν τη διάλεκτο του Νότου. Ο κατάλογος έχει ποικιλία, γεύσεις που μας είναι οικείες, έχει φαγητό ξέγνοιαστο, απουσιάζουν οι δημιουργικοί ψυχαναγκασμοί.

Ο πιτσαγιόλο έχει στη διάθεσή του έναν ναπολιτάνικο ξυλόφουρνο και ξεφουρνίζει μία από τις καλύτερες πίτσες margherita της Αθήνας. Ναπολιτάνα βέρα, με έμπειρο ζυμάρι, αυθεντική μοτσαρέλα και σάλτσα ντομάτας με σπιρτάδα, όλα στη σωστή ποσότητα. Κάποια από τα ζυμαρικά τα παρασκευάζουν εδώ. Δοκιμάσαμε καρπάτσιο τόνου χωρίς περιττά νοστιμευτικά, δείγμα της υπερηφάνειας τους για την πρώτη ύλη και την εμπιστοσύνη στον προμηθευτή τους, λιγκουίνι με γαρίδες, πάκερι (ζυμαρικό, σαν κοντό κανελόνι) με καλαμαράκια, και ένα πιάτο με νιόκι με πλούσια σάλτσα ντομάτας και μοτσαρέλας. Η ελληνοϊταλική λίστα με κρασιά θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη και πιο εμπνευσμένη. Η πανακότα με σάλτσα γλυκόπικρης καραμέλας, το συννεφένιο τιραμισού ή το τζελάτο αφογκάτο είναι ό,τι πρέπει για γκραν φινάλε.

28ης Οκτωβρίου 4, Ψυχικό, Τ/210-67.53.732. Περίπου 20-30 €/άτομο, χωρίς τα ποτά. Τρ.-Παρ. 17.00-23.50, Σάβ.-Κυρ. 13.00-23.40, Δευτέρα κλειστά. Και delivery στις γύρω περιοχές.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών