ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γιατί αυτό το choux έχει 5,20 €

Σκέψεις με αφορμή ένα γλυκό που δοκιμάσαμε σε ένα καινούργιο ζαχαροπλαστείο της πόλης.

25.10.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Αλεξάνδρος Αντωνιάδης
Γιατί αυτό το choux έχει 5,20 €

Σκέψεις με αφορμή ένα γλυκό που δοκιμάσαμε σε ένα καινούργιο ζαχαροπλαστείο της πόλης.

Σύνθετη, εγκεφαλική, αψεγάδιαστη, «κλινικά» άρτια είναι η καλή ζαχαροπλαστική. Κι επιπλέον έχει γούστο και αισθητική. Δεν είναι εύκολη υπόθεση. Αυτήν υπηρετεί ο Δημήτρης Οικονομίδης στο κατάστημά του στο Νέο Ψυχικό. Θα χρησιμοποιούσα τον όρο «υψηλή», αν δεν ήταν τόσο επιτηδευμένος, απλώς για να προσδιορίσω μια ζαχαροπλαστική με τα καλύτερα υλικά, καμωμένη εκ του μηδενός. Μα πώς αλλιώς; θα μου πείτε. Και όμως, αρκεί μία επίσκεψη σε μια έκθεση ζαχαροπλαστικής, για να αντιληφθεί κανείς ότι η ζαχαροπλαστική χωρίς έτοιμα μείγματα και ευκολίες είναι η εξαίρεση των εξαιρέσεων.

Dimitris Economides, Λεωφ. Κηφισίας 340, Νέο Ψυχικό, Τ/210-67.55.000.

Madame choux-choux: η ανατομία του γλυκού

Στη βάση του choux, μια διαδοχή κρυμμένων υλικών: τραγανή πραλίνα, κρέμα ζαχαροπλαστικής με σοκολάτα Valrhona Biskelia (η γεύση της θυμίζει μπισκότο βουτηγμένο σε γάλα), πέρλες σοκολάτας.

Στη μέση, «διογκωμένη» (χτυπημένη) γκανάς από σοκολάτα Biskelia, σερβιρισμένη με σακούλα ζαχαροπλαστικής. Στο κέντρο της, υγρή καραμέλα.

Από πάνω, choux με τραγανή επιφάνεια από ζύμη κραμπλ

*Το ρεπορτάζ δεν είναι διαφημιστικό

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT