ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Iki sushi: Σούσι για όλους

Εδώ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τις διαφορές ανάµεσα στα µάκι, ουραµάκι και τα ναγκίρι για να καταφέρεις να παραγγείλεις.

14.11.2016| Updated: 25.06.2021
Iki sushi: Σούσι για όλους

Εδώ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τις διαφορές ανάµεσα στα µάκι, ουραµάκι και τα ναγκίρι για να καταφέρεις να παραγγείλεις.

Η θέση: Σε κεντρικό σημείο, επί της λεωφόρου Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό.


Η ατμόσφαιρα: Το περιβάλλον ευχάριστο, µε την απαιτούμενη αφαιρετική αισθητική της Απω Ανατολής. Ανοιχτόχρωµο ξύλο, γλάστρες µε µπαµπού στην είσοδο και ένα υπέροχο πάτωµα από γυαλιστερές τσιµεντόπλακες, που διακόπτονται από ξύλινες λωρίδες παρκέ και παραπέµπουν σε στρωµένα τατάµι (σ.σ. είδος γιαπωνέζικου πατώµατος). Οι θαμώνες κάθε ηλικίας, από µαθητές λυκείου, που χειρίζονταν µε αξιοθαύµαστη δεξιοτεχνία τα ξυλάκια τους και έλεγαν τα νέα τους µετά το φροντιστήριο, µέχρι στελέχη επιχειρήσεων σε εταιρικό δείπνο και γυναικοπαρέες που φωτογράφιζαν τα πιάτα. Η ατµόσφαιρα φιλική, όπως και το φαγητό.

Το φαγητό: Εδώ δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τις διαφορές ανάµεσα στα µάκι, ουραµάκι και τα ναγκίρι για να καταφέρεις να παραγγείλεις ούτε και να µείνει νηστικός όποιος από την παρέα στραβοκοιτάζει αυτά τα µικροσκοπικά ρολάκια που φτιάχτηκαν για… να του ανοίξουν την όρεξη. Θα ζητήσεις το τραγανό καβούρι (σουρίµι) µε τριµµένο αγγούρι και αβοκάντο, θα απολαύσεις τα τηγανητά πιτάκια µε κοτόπουλο, λαχανικά και γλυκόξινη σάλτσα, και θα επιλέξεις από µια ποικιλία σαλατών µε βάση τα πράσινα λαχανικά και προσθήκη θαλασσινών ή κοτόπουλου. Επίσης έχει και νουντλς! Νουντλς τηγανητά µε κοτόπουλο, µε γαρίδες, µε λαχανικά, όλα αξιοπρεπέστατα και χορταστικά.


Η ποικιλία των σούσι µοιάζει σαν να φτιάχτηκε για όλα τα γούστα. Από τα καλοφτιαγµένα µάκι σούσι (ρύζι τυλιγµένο σε φύκι) µε σοτέ γαρίδα και αγγούρι ή µε γαρίδα βραστή, λιαστές ντοµάτες και πατέ ελιάς για τους «νέους» στο είδος, τα µέτρια έως αδιάφορα νιγκίρι (ρολό ρυζιού µε λεπτή φέτα ψαριού), µε τόνο, καβούρι, σολοµό ή λαβράκι για όσους απλώς τρώνε σούσι αλλά δεν είναι και στις πρώτες επιλογές τους, µέχρι τα πολύ καλά γκουνκάν (gunkan) µε αυγά ρέγκας ή µπρικ και το σασίµι (λεπτές φέτες ωµού ψαριού) σολοµού, τόνου και λαβρακιού για τους πιο µυηµένους.

Ο λογαριασμός: Κόστος περίπου 25€ το άτοµο (µε σάκε).

Η κάβα: Στα συν η κάβα, όπου εκτός από σάκε (ιαπωνικό ποτό από ρύζι), ζεστό ή κρύο, µε µέλι ή µε τζίντζερ, µετρήσαµε 30 ελληνικές ετικέτες κρασιού σε καλές τιµές (το ακριβότερο δεν ξεπερνούσε τα 26€).

Επιπλέον πληροφορίες: Είναι ανοιχτό Δευτέρα-Πέμπτη: 17.00-00.00, Παρασκευή: 15.00-00.30, Σάββατο: 13.30-00.30, Kυριακή: 13.30-00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών