ΜΑΓΑΖΙΑ

Greece and Grapes

Μια ηλεκτρονική κάβα που ομιλεί απταίστως την ελληνικήν.

11.12.2013| Updated: 25.06.2021
Greece and Grapes

Μια ηλεκτρονική κάβα που ομιλεί απταίστως την ελληνικήν.

Η Greece and Grapes είναι μια από τις πιο ενημερωμένες κάβες του διαδικτύου. Μπορεί η προσπάθειά τους να μετράει μόλις έναν χρόνο ζωής, όμως στα «ράφια» τους φιγουράρουν ήδη 700 ετικέτες, οι οποίες έχουν επιλεγεί κατόπιν αλλεπάλληλων γευστικών δοκιμών, ανάμεσα από τα ολοένα και περισσότερα κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Πίσω από τις οθόνες των υπολογιστών μας βρίσκονται τρεις νέοι άνθρωποι, ο Κωνσταντίνος Γεωργίου, ο Παναγιώτης Κόρακας και ο Βασίλης Λιάζης, που έχουν κοινό παρανομαστή την αγάπη και το θαυμασμό στο ελληνικό κρασί.

Η ευρύτητα και ο πλούτος της Ελληνικής γης υμνούνται μέσα από το νοητό «ταξίδι» στις σελίδες τους, όπου μπορούμε να βρούμε από ιδιαίτερα λικέρ, φρέσκα και παλαιωμένα αποστάγματα, ούζα και μπίρες, αμπελοκαμώματα όπως πετιμέζι, αμπελόφυλλα και γλυκό κουταλιού σταφύλι, μέχρι μια πλήρη γκάμα από κρασιά: ερυθρά, λευκά και ροζέ, ξηρά κρασιά, αλλά κι εξαιρετικά αφρώδη, επιδόρπια κρασιά από κάθε γωνιά του τόπου μας, σπάνιες ελληνικές ποικιλίες που αναβιώνουν, κρασιά από διεθνείς κοσμοπολίτικες διάσημες αλλά και άσημες ποικιλίες. Επίσης οικονομικά κρασιά για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και σπουδαίες οινοποιήσεις από μεγάλα κρασιά περιορισμένης παραγωγής, σπάνιες εμφιαλώσεις και κάθετες συλλογές από τους εκλεκτότερους ελληνικούς οίνους.

Εδώ ξετρυπώσαμε και αρκετούς μικρούς παραγωγούς, με boutique οινοποιεία κι αποσταγματοποιεία, και με πολύ ενδιαφέρουσες, περιορισμένου αριθμού εμφιαλώσεις. Για να μην χαθείτε μέσα στο πλήθος των ετικετών, υπάρχουν αναλυτικές περιγραφές, αλλά και η δυνατότητα εξειδικευμένης αναζήτησης, που οδηγεί κατευθείαν στο.. στόχο μας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT