ΕΞΟΔΟΣ

Il Tinello

Ιταλική πανδαισία σε ένα καλά κρυμμένο μα φημισμένο εστιατόριο

26.10.2011
Φωτογραφία: Κανάρης Τσίγκανος

Ιταλική πανδαισία σε ένα καλά κρυμμένο μα φημισμένο εστιατόριο του Αλίμου.

Η θέση: Από την Ποσειδώνος, ανεβαίνετε την Καλαμακίου, στρίβετε στην Ερεχθείου και μετράτε δύο στενά στα αριστερά. Αυτή είναι η Κνωσού. Συνεχίζετε, περνάτε τέσσερα στενά και έχετε φτάσει.

Η ατμόσφαιρα: Η μικρή σχετικά σάλα δεν σε εντυπωσιάζει. Λιτή διακόσμηση, λίγα τραπέζια στρωμένα με τραπεζομάντιλα και μια ατμόσφαιρα απλής σπιτικής τραπεζαρίας -αυτό άλλωστε σημαίνει «tinello»- ό,τι δηλαδή συναντάει κανείς σε μια τυπική τρατορία της Ιταλίας. Αν δεν είσαι κολλητός του Στέφανου, του sui generis ιδιοκτήτη, θα νιώσεις ότι μπαίνεις ακάλεστος σε μια οικογενειακή γιορτή – τόσες οι αγκαλιές και τα φιλιά ολόγυρα.

Το φαγητό: Πίσω απ όλα βρίσκεται η Ιταλίδα σύζυγος του Στέφανου. Θα αφεθείτε στα έμπειρα χέρια της, άνευ όρων. Για να ανοίξει η όρεξη, πρώτος κατέφτασε ένας αχνιστός ζωμός με τορτελίνι. Αυθεντική ιταλική έναρξη. Τη σκυτάλη πήραν ένα ριζότο με μελιτζάνα και ένα πιάτο με σιγομαγειρεμένα συκωτάκια με πολέντα, συνοδεία μιας απλής σαλάτας με ρόκα. Περνώντας στα ζυμαρικά, ξεκινήσαμε με μια συγκλονιστική αστακομακαρονάδα, με μισό αστακό, που ήταν πολύ ζουμερός. Ακολούθησαν πολλά ακόμη πιάτα με πάστα (ίσως υπερβολικά πολλά για να καταφέρει ο ουρανίσκος να κάνει τους διαχωρισμούς – όλα βέβαια μικρές μερίδες), από πέστο βασιλικού μέχρι καρμπονάρα με αυγό και σπεκ και από ταλιατέλες με αμύγδαλο και κοτόπουλο μέχρι μια «απλή» ντομάτα – μοτσαρέλα. Τη… γιορτή έκλεισε ένα πιάτο με φιλέτο μοσχαριού και ψητό αρνί, ιδανικά μαγειρεμένα, συνοδεία πουρέ.

Ο λογαριασμός: 35 ευρώ το άτομο με το κρασί.

Η κάβα: Χύμα λευκό ή κόκκινο. Αυτό είναι και το μόνο σας δίλημμα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο ανοίγει στις 7.30 μ.μ., από Τετάρτη μέχρι Σάββατο. Για το πάρκινγκ δεν χρειάζεται να ανησυχήσετε, σας χωρά όλους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών