ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κουταλάκια

Ιδιαίτερες, ελληνικές γεύσεις σε ένα όμορφο οινομαγειρείο στο Μεταξουργείο.

05.01.2012| Updated: 31.10.2023
Κουταλάκια

Η θέση: Βρίσκεται στην καρδιά του Μεταξουργείου, ακριβώς στη μέση της Θερμοπυλών που ενώνει την Πειραιώς με την Αχιλλέως. Τριγύρω, το γκρίζο τοπίο μιας βιομηχανικής περιοχής που αλλάζει με σταθερούς ρυθμούς.

Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για ένα ζεστό και φιλόξενο οινομαγειρείο στο ισόγειο ενός κτιρίου της παλιάς Αθήνας, χτισμένου στα χρόνια του Μεσοπολέμου. Σπιτική ατμόσφαιρα, πέτρα, ξύλο, τζάκι και ωραία ελληνικά τραγούδια σε ένταση που δεν ενοχλεί τις κουβέντες.

Το φαγητό: Κυκλαδίτικες γεύσεις λόγω της ναξιώτικης καταγωγής του ιδιοκτήτη. Τσιμπολογήσαμε πικάντικο μπουγιουρντί (φέτα ψητή με ντοματοπιπεριές -εκτός εποχής- και κρεμμύδι), πατάτες ψητές στη γάστρα με μέλι, πορτοκάλι και κανελογαρίφαλο, ζουμερή κεραμίδα (χοιρινό κότσι στη λαδόκολλα, ψημένο σε κεραμίδι), νοστιμότατο αχταρμά (φακές και φασόλια μαυρομάτικα με ρόδι, κουκουνάρι, φρέσκο κρεμμυδάκι, μαϊντανό και ελαιόλαδο ελαφρώς αρωματισμένο με κόλιανδρο), όλα αξιόλογα και γευστικά.

Ο λογαριασμός: 20 ευρώ το άτομο, χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ελληνικά εμφιαλωμένα, τρεις επιλογές σε λευκό, τρεις σε κόκκινο και δύο ροζέ. Πολύ καλό τσίπουρο.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί από τη 1.00 μ.μ. από Τετάρτη μέχρι Σάββατο. Κάθε Κυριακή είναι ανοιχτά μέχρι τις 6.00 μ.μ., ενώ κάθε Τρίτη δεν λειτουργεί πριν τις 8.00 μ.μ.. Την Δευτέρα είναι κλειστά.

Θερμοπυλών 39, Μεταξουργείο, τηλ.: 210-52.24.512.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών