ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Kozi’s

Με πρωταγωνιστή το κρέας.

02.06.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Kozi’s

Με πρωταγωνιστή το κρέας.

Η θέση: Το μικρό εστιατόριο των Μελισσίων που μπερδεύει την ελληνική με τη νοτιοαφρικανική κουζίνα βρίσκεται σε κεντρική λεωφορό του προαστίου, αρκέτα κοντά στην στάση του ηλεκτρικού «Μαρούσι».

Η ατμόσφαιρα: Τα λευκά τραπεζοκαθίσματα «φωτίζουν» το χώρο, ενώ τα παραδοσιακά αντικείμενα της Νοτίου Αφρικής, προσδίδουν εξωτική δυναμική στον διάκοσμο.

Το φαγητό: Είχαμε ειδοποιηθεί, από φίλους, ότι το εστιατόριο του Κωνσταντίνου Τζάνου διαθέτει το καλύτερο κρέας στην περιοχή και πως δεν έπρεπε για κανένα λόγο να παραλείψουμε από την παραγγελία μας τις πατάτες με την ανεπανάληπτη σάλτσα. Είναι μια ελαφριά, αραιή σος με μουστάρδα και μέλι, αν ανιχνεύσαμε καλά τα υλικά, και πράγματι ταιριάζει πολύ καλά με τις χοντρούτσικες τηγανητές πατάτες. Η συνταγή της είναι μυστική! Αδημονώντας όμως για τα κρεατικά, ξεκινήσαμε με BBQ wings, τηγανητές φτερούγες κοτόπουλου με σος μπάρμπεκιου. Ερχονται σε κουβαδάκι και είναι λαχταριστές και όσο πρέπει καυτερές. Από τα κύρια πιάτα διαλέξαμε ένα μπέργκερ με κοτόπουλο σχάρας, μπέικον, μαγιονέζα και honey mustard και ένα rib eye – μοσχαρίσια μπριζόλα 330 γραμμαρίων χωρίς κόκαλο – μαριναρισμένη σε νοτιοαφρικανικά μπαχαρικά. Ηταν και τα δύο πολύ καλά, αντάξια της φήμης του Kozi’s. Το συνήθως στεγνό φιλέτο κοτόπουλου εδώ μένει ζουμερό -το προτείνουμε σε όσους θέλουν κάτι νόστιμο αλλά με λιγότερες θερμίδες- και το rib eye είναι υπέροχα γλασαρισμένο και ψημένο όπως ακριβώς το ζητήσαμε.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα μαζί με κρασί υπολογίστε περί τα 20 – 25 € κατά άτομο.

Η κάβα: Σε πρώτο πλάνο έρχονται τα 30 μεστά νοτιοαφρικάνικα κρασιά, ένα κόκκινο εκ των οποίων δοκιμάσαμε κι εμείς. Πολλοί από τους θαμώνες προτιμούν τη μοναδική νοτιοαφρικάνικη μπίρα του καταλόγου και τον μηλίτη.

Επιπλέον πληροφορίες: Η στάθμευση είναι σχετικά εύκολη στη ύρω περιοχή. Ωράριο λειτουργίας της κουζίνας Δευτέρα έως Κυριακή 12.00 π.μ. – 00.00 π.μ. Στο Kozi’s θα ευχαριστηθείτε το νόστιμο φαγητό αλλά και την ευγενική εξυπηρέτηση που το κάνουν να ξεχωρίζει.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών