ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Τα ψαράκια

Ωδή στο τηγανητό σαλάχι!

11.11.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Τα ψαράκια

Ωδή στο τηγανητό σαλάχι!

Η θέση: «Τα ψαράκια» βρίσκονται πάνω στην πλατεία Ελευθερίας, την κεντρική των Μελισσίων. Ο καλύτερος τρόπος για να τα «προσεγγίσεις» είναι το αυτοκίνητο μιας και η αναζήτηση χώρου σταύθμευσης στην περιοχή είναι εύκολη υπόθεση και δεν θα σου χαλάσει την διάθεση. Αν πάλι είσαι και γονιός, μπορείς να αφήσεις τα πιτσιρίκια να παίζουν στην πλατεία, δίχως φόβο.

Η ατμόσφαιρα: Απλό μαγαζί, με το λευκό να κυριαρχεί και να δίνει μια ωραία αίσθηση καθαρότητας, και τη σάλα να είναι απαλλαγμένη από μυρωδιές της κουζίνας – πολύ σημαντικό να μην πηγαίνεις την άλλη μέρα τα ρούχα σου στο καθαριστήριο.


Το φαγητό: Μια ψαροταβέρνα κρίνεται από δύο πράγματα: το τηγάνι και τη σχάρα. Ως προς το πρώτο, ο μάγειρας τα πήγε περίφημα. Δοκιμάσαμε μικρές φρέσκες κουτσομούρες και τηγανητό σαλάχι, τραγανά και τα δύο, χωρίς ίχνος λαδιού στο πιάτο. Το ίδιο και οι τηγανητές πατάτες. Πήραμε επίσης νοστιμότατη καπνιστή μελιτζανοσαλάτα και γαύρο μαρινάτο, καθώς και γαρίδες με μια λεμονάτη σάλτσα, που ήταν εξαιρετικά ελαφριές και αρωματικές, και ιδανικές για να βουτήξεις το ψητό ψωμάκι. Υπάρχουν αρκετές επιλογές και σε σαλάτες, βραστά και αλοιφές, καθώς και πιάτα όπως μύδια αχνιστά, χταποδάκι, καλαμαράκια, αλλά, απ’ ό,τι είδαμε, και ωραιότατες μακαρονάδες θαλασσινών μεταξύ άλλων. Αναφορικά με τη σχάρα τώρα, πάλι οι επιδόσεις ήταν υψηλές. Το ψάρι που πετύχαμε ήταν ένας φρέσκος ροφός ο οποίος ψήθηκε πραγματικά ιδανικά, διατηρώντας δηλαδή τους χυμούς και τη «σπιρτάδα» του. Ιδιοκτήτης, μάγειρας και ψήστης είναι ο Τάσος, ένας άνθρωπος που, απ’ ό,τι φάνηκε, αγαπάει τη δουλειά του, την κατέχει, την κάνει με κέφι και, το σημαντικότερο, σέβεται τον πελάτη. Οταν έρθει ο λογαριασμός, θα το καταλάβετε. Σημείωση, τα ψάρια είναι πάντα φρέσκα και εποχής και ο κατάλογος αλλάζει καθημερινά, αναλόγως τα ψάρια που βρίσκει ο κ.Τάσος στην αγορά.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 25 – 30 ευρώ κατά άτομο.

Η κάβα: Η πλειοψηφία των θαμώνων του μαγαζιού επιλέγει το τσίπουρο από την Βόρεια Εύβοια και το εξαιρετικό house wine από τη Ζίτσα.

Επιπλέον πληροφορίες Δεν είναι εύκολο να βρεις τίμια ψαροταβέρνα, που να έχει δηλαδή καλές πρώτες ύλες και λογικές τιμές. Συνήθως, είτε θα βάζεις βαθιά το χέρι στην τσέπη είτε η ποιότητα θα πηγαίνει… περίπατο και εσύ θα χρειάζεσαι χάπι για το στομάχι από το κακό τηγάνι. Με αυτά στο μυαλό, λοιπόν, είναι μια πραγματικά πολύ ευχάριστη έκπληξη να βρεθείς στην ταβέρνα «Τα ψαράκια» στα Μελίσσια.

Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Σάββατο 12.00 μ.μ. – 00.00 π.μ. Κυριακή 12.00 μ.μ. – 20.00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT