ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βλάχος: Πίτες στα κάρβουνα!

Προσοχή μην το προσπεράσετε θα χάσετε τις πιο νόστιμες πίτες της Αττικής.

11.06.2018| Updated: 25.06.2021
Βλάχος: Πίτες στα κάρβουνα!

Η θέση: Μαγαζί γωνία, σε κεντρικό, πολυσύχναστο δρόμο των Μελισσίων.

Η ατμόσφαιρα: Προσοχή μην το προσπεράσετε, αφού η διακόσμηση και το παλιομοδίτικο στυλ του περνάνε απαρατήρητα.

Το φαγητό: Ο Βλάχος είναι φημισμένος για τις χειροποίητες χωριάτικες πίτες του, με φύλλα που ανοίγονται καθημερινά εντός του καταστήματος με τη ματσόβεργα πάνω σε ευρύχωρες πλασταριές – αν έρθετε το πρωί θα παρακολουθήσετε live όλη τη διαδικασία. Μακαρονόπιτες, χορτόπιτες, κολοκυθόπιτες, τυρόπιτες και σπανακόπιτες ψήνονται στα κάρβουνα σε μεγάλα, χαμηλά ταψιά. Αφού ξεροψηθούν από τη κάτω πλευρά οι ψήστες τις τουμπάρουν για να ψηθεί και το επάνω φύλλο. Λίγο το πλαστό ζυμάρι, λίγο η γέμιση με καλά υλικά και λίγο παραπάνω η μυρωδιά από τα κάρβουνα δίνουν σε αυτές τις πίτες έξτρα νοστιμιά. Αυτός είναι ο βασικός λόγος για να επισκεφτείτε το Βλάχο, αν και η πελατεία του αγαπάει πολύ και τις άλλες δυο σπεσιαλιτέ του, τα χοιρινά μπριζολάκια και το πελώριο μπιφτέκι που αμφότερα ψήνονται στα κάρβουνα και σερβίρονται επάνω σε ένα λόφο με φρεσκοκομμένες τηγανιτές πατάτες – είναι συμπαθέστατα αλλά δε ξεπερνάνε τις πίτες σε νοστιμιά. Μπόνους το ψωμί τους που το πλάθουν και το ψήνουν οι ίδιοι.

Ο λογαριασμός: Πίτες 2,75 €/κομμάτι, μερίδες μπριζόλες ή μπιφτέκι με πατάτες 9,90 €.

Η κάβα: Συμπαθητικό χύμα κρασί και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά 12.00-00.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών