ΜΑΓΑΖΙΑ

Kylix (online)

Η Kylix υπάρχει από το 2005, με εντυπωσιακή λίστα κρασιών και ποτών. Οι άνθρωποί της, Δημήτρης Νομίδης και Σωτήρης Γεωργίου, στόχευαν «στη δημιουργία μιας κάβας …

31.01.2014| Updated: 25.06.2021
Kylix (online)

Η Kylix υπάρχει από το 2005, με εντυπωσιακή λίστα κρασιών και ποτών. Οι άνθρωποί της, Δημήτρης Νομίδης και Σωτήρης Γεωργίου, στόχευαν «στη δημιουργία μιας κάβας που θα προσφέρει εξειδίκευση». Σύντομα αντιλήφθηκαν τη χρησιμότητα του Ιντερνετ, γι’ αυτό και το kylix.gr άρχισε να λειτουργεί το 2008. Ωστόσο, επαναλανσαρίστηκε στην αγορά τον Οκτώβριο του 2013 «με σύγχρονη αισθητική, προχωρημένες λειτουργίες, μια εξειδικευμένη ομάδα επαγγελματιών και έναν κατάλογο που περιλαμβάνει περισσότερα από 2.500 είδη», λέει ο Θόδωρος Λέλεκας, υπεύθυνος της ηλεκτρονικής κάβας. Στο www.kylix.gr διατίθενται περισσότερα από 900 κρασιά από τον ελληνικό και τον διεθνή αμπελώνα, περίπου 300 ετικέτες ουίσκι και άλλες τόσες σε ποτά και μπίρες.

H φιλοσοφία της: Να προσφέρει μια όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων, από το πιο οικείο και καθημερινό μέχρι το πιο σπάνιο και συλλεκτικό.

Ατού της: Η συλλογή με τα σπάνια ουίσκι από όλο τον κόσμο, μία από τις σημαντικότερες στην Ευρώπη.

Target group: Ιδιώτες, αλλά και επαγγελματίες. Καθημερινοί καταναλωτές, έμπειροι φίλοι του κρασιού ή του ποτού, συλλέκτες, επαγγελματίες σομελιέ και mixologists.

Τα πιο σπάνια: Το Glenfarclas 1960 of the family casks, Single Malt Scotch, το ιαπωνικό Hanyu 23YO Ichiro’s Malt, το Domaine de la Romanee Conti Montrachet 2004, το παλαιωμένο ρούμι Banks Endeavour Limited Edition
από τη Σιγκαπούρη.

Τα extras: Μια μικρή συλλογή από πούρα, μερικές καλές επιλογές σε αξεσουάρ οίνου και σε ντελικατέσεν προϊόντα, από premium αναψυκτικά μέχρι ελιές και σοκολάτες.

Οι τιμές: Αρκετά ανταγωνιστικές, με ενδιαφέρουσα σχέση ποιότητας-τιμής, ειδικά στα magnum και τα jeroboam.

Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών