ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Λίντα (Αστυπάλαια)

Ο Creative Art Director του Γαστρονόμου - και όχι μόνο - μάς ξεναγεί στην αγαπημένη του καλοκαιρινή γωνιά.

28.08.2012| Updated: 16.02.2024
Λίντα (Αστυπάλαια)

Ο Creative Art Director του Γαστρονόμου – και όχι μόνο – μάς ξεναγεί στην αγαπημένη του καλοκαιρινή γωνιά.

Η θέση: Στα Καμινάκια της Αστυπάλαιας.

Η ατμόσφαιρα: Στην όμορφη βεράντα του εστιατορίου, με τα δύο καναρίνια να τραγουδάνε ασταμάτητα και μικρές δέσμες του ήλιου να διαπερνούν την πυκνοπλεγμένη πέργκολα και να χορεύουν πάνω στα βλήτα και τις χωριάτικες, στα στιφάδα και τις κακαβιές, μπορώ να κάθομαι ώρες. Ξεκινάω με καφέ και τελειώνω με καφέ. Το τι συμβαίνει ενδιάμεσα, δεν περιγράφεται.

Το φαγητό: Η κυρα-Λίντα δεν αναπαύεται στις δάφνες της οικογενειακής της ολοκλήρωσης, να αλλάζει πάνες στα εγγόνια της παρακολουθώντας τούρκικα σίριαλ. Αντιθέτως, έχει παιδιά, γαμπρούς και νύφες, από κοντά και τα εγγόνια να μαθαίνουν και να βοηθάνε κι αυτά στο «μελίσσι» της που είναι στημένο πάνω από την παραλία στα Καμινάκια της Αστυπάλαιας. Και όπως καμμία Αστυπαλίτισα κυρά δεν φοβάται τη σκληρή δουλειά, έτσι και η Λίντα φροντίζει τα κηπευτικά και τα ζαρζαβατικά της, τις κότες και τα κουνέλια της, κανονίζει τα αγριοκάτσικά της, φτιάχνει ψωμιά και τυριά και μαγειρεύει για τους πελάτες της, όπως μαγειρεύει για την οικογένειά της. Με υλικά επί το πλείστον δικά της, τα ψάρια από το καΐκι του συζύγου, όλα της εποχής και όλα περιποιημένα.

Ο λογαριασμός: Περί τα 10-15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Μπίρα, ούζο, ρακή και τα στοιχειώδη κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Η Λίντα διαθέτει τα αγριοκάτσικά της για το Πάσχα κατόπιν παραγγελίας. Θα επανέλθουμε.

Καμινάκια, Αστυπάλαια, τηλ.: 6932-61.0050.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών