ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μίστερ Λουκιδέλης

Η ονομαστή ταβέρνα της Νέας Φιλαδέλφειας δικαιολογεί την καλή της φήμη στις τάξεις των καλοφαγάδων.

02.09.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζαβός
Μίστερ Λουκιδέλης

Η ονομαστή ταβέρνα της Νέας Φιλαδέλφειας δικαιολογεί την καλή της φήμη στις τάξεις των καλοφαγάδων.

Η θέση: Βρίσκεται στις παρυφές της εθνικής οδού, ανεβαίνοντας από Πειραιά προς Λαμία, ανάμεσα στην λεωφόρο Κηφισού και τη λεωφόρο Δεκελείας, κοντά στο πάρκο της Νέας Φιλαδέλφειας.

Η ατμόσφαιρα: Τραπεζάκια στο πεζοδρόμιο, παιδιά που παίζουν μπάλα κάτω από τις λάμπες του δήμου, γάτες που ζητιανεύουν μια γευστική μπουκιά – το στέκι μιας γειτονιάς. Για να παραγγείλεις, σημειώνεις μόνος σου τις ποσότητες στο τυπωμένο καταλογάκι.

Το φαγητό: Δοκιμάσαμε σαλιγκάρια με σάλτσα στιφάδου, αρμύρα καλοβρασμένη, τυρόπιτα Μυκόνου με κρεμώδη γέμιση (αν και λίγο λιπαρή), κεφτεδάκια Σίφνου, εξαιρετικά, εντελώς σπιτικά με γαρνιτούρα τις πιο «κομψές» τηγανητές πατάτες που έχετε φάει, καθώς και μια πιατέλα τηγανητά αμελέτητα, τη σπεσιαλιτέ του μαγαζιού και δικαίως: ήταν υπέροχα και χωρίς περίεργες μυρωδιές (οι γυναίκες θα με «εννοήσουν»).

Ο λογαριασμός: 15-17 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Οι ιδιοκτήτες ορκίζονται στο σπιτικό κρασί τους.

Επιπλέον πληροφορίες: Η ταβέρνα λειτουργεί καθημερινά από τη 1.30 το μεσημέρι μέχρι πολύ αργά τη νύχτα. Στάθμευση θα βρείτε στην περιοχή με σχετική ευκολία.

Γ. Παπανδρέου 79, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ.: 210-25.10.659.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών