ΕΞΟΔΟΣ

Μπαίνει ένα λιοντάρι σε ένα μπαρ

Η Ελίνα Δημητριάδη τσουγκρίζει negroni με την Bianca Jagger και τον Alexander McQueen στο Meerkat Cocktail Safari.

10.12.2021| Updated: 19.04.2022
Εικονογράφηση: Ακριβή Κάκκαβα
Μπαίνει ένα λιοντάρι σε ένα μπαρ

Υπάρχει το γνωστό ανέκδοτο «μπαίνει ένα άλογο σ’ ένα μπαρ», υπάρχει η αληθινή ιστορία που η Bianca Jagger μπήκε καβαλώντας ένα άλογο σε ένα μπαρ, υπάρχει και το Meerkat Cocktail Safari στο Κουκάκι που έχει τίγρεις, λιοντάρια, ζέβρες, κροκόδειλους και σουρικάτες μέσα σε ένα μπαρ. Θα μπορούσε να είναι το πιο αγαπημένο μπαρ του Peter Beard, του διάσημου φωτογράφου που τη μία μέρα ήταν στο ησυχαστήριό του στην Αφρική και φωτογράφιζε την Iman με λεοπάρ μαγιό σκαρφαλωμένη σε ένα βράχο δίπλα σε έναν γατόπαρδο και την άλλη μέρα πετούσε μαζί με τους Rolling Stones και την Bianca Jagger για διακοπές και πάρτυ στο σπίτι του στο Montauk. Είναι, πάντως, το μπαρ που διάλεξα να μπω με λεοπάρ γόβες για να εγκαινιάσω τις βραδιές negroni που ξεκίνησαν στην Αθήνα για να ρίξουν κι άλλο κόκκινο στις γιορτές.

Η Αθηνά τήρησε ευλαβικά όλο το βράδυ την επιλογή της για την κλασική εκδοχή του negroni, ενώ εγώ αποφάσισα να δοκιμάσω και το negroni tsoureki και το panett-oni – ίσως οι επιλογές της καθεμίας ήταν ο λόγος που η Αθηνά κάποια στιγμή είπε πως το dating από τα 35 και μετά είναι σαν να μπαίνεις στη Μόρντορ κι εμένα ο νους μου ταξίδευε στη μοναδική φορά που αποφάσισα να φτιάξω τσουρέκι, όπου δεν κατάφερα να κάνω πλεξούδες με τη ζύμη και απλά την έβαλα όλη σε ένα ταψί, λανσάροντας με μεγάλη επιτυχία το «τσουρέκι ταψιού». Στο negroni tsoureki μου έβλεπα να επιπλέουν οι γευστικές κηλίδες από μπαχαρικά και κάστανο, σαν μικρές οάσεις γλύκας που χόρευαν στο Ρυθμό του Africa των Toto κάθε φορά που σήκωνα το ποτήρι μου.

Στην παρέα μας έρχεται μετά από λίγη ώρα και η Πωλίνα – «λέγε με ήρεμη δύναμη» που παραγγέλνει το cocktail No Drama με ουίσκι και winter spices και κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε δύο drama queens σε ήπια χειμερία νάρκη που βρίσκονται στο δεύτερο negroni και ψελλίζουν τους στίχους από τα γαλλικά τραγούδια που ακούγονται με έναν κροκόδειλο να κρέμεται από πάνω τους. Στον τοίχο στο βάθος, ανάμεσα στα μπαμπού έπιπλα και τα εξωτικά φυτά, ο προτζέκτορας προβάλλει μία γαζέλα και αναλογίζομαι το fashion show του σχεδιαστή Alexander McQueen που ήταν αφιερωμένο σε αυτό το τολμηρό ζώο, το δεύτερο ταχύτερο στον κόσμο, που από τη στιγμή που γεννιέται μετατρέπεται σε θήραμα και τρέχει για να ζήσει. «Κάπως έτσι βλέπω και την ανθρώπινη ζωή. Ξέρουμε ότι όλα μπορεί να χαθούν ανά πάσα στιγμή πολύ εύκολα, είναι ζούγκλα εκεί έξω», είχε δηλώσει ο συνταρακτικά ενστικτώδης σχεδιαστής. Πολλές φορές νιώθουμε ότι είναι ζούγκλα εκεί έξω, αλλά να, υπάρχουν κι αυτές οι μπάρες όπως του Meerkat που είναι μια οικεία περιπετειώδης ζούγκλα μέσα και σε κερνάνε σφηνάκια σε vintage επάργυρα ποτήρια του λικέρ.

 

Meerkat Coctail Safari

Βυζαντίου 7, Αθήνα
  • Τηλέφωνο: 213-04.53.390
  • Ωράριο: 19:00 - 03:00
  • Facebook: www.facebook.com/meerkatcocktailsafari/

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών