ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μπάρµπα Αλέξης: παστουρµαλί και χούµους Αντιόχειας

Ο πρώτος «Μπάρµπα Αλέξης» άνοιξε στη Νέα Χαλκηδόνα το 1992. Τώρα έχει άλλα δύο «υποκαταστήματα», ένα στη Νέα Κηφισιά και ένα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

23.02.2017| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Μπάρµπα Αλέξης: παστουρµαλί και χούµους Αντιόχειας

Ο πρώτος «Μπάρµπα Αλέξης» άνοιξε στη Νέα Χαλκηδόνα το 1992. Τώρα έχει άλλα δύο «υποκαταστήματα», ένα στη Νέα Κηφισιά και ένα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η θέση: Ο πρώτος «Μπάρμπα Αλέξης» άνοιξε στη Νέα Χαλκηδόνα το 1992. Τώρα έχει άλλα δύο «υποκαταστήματα», ένα στη Νέα Κηφισιά και ένα στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Η ατμόσφαιρα: Η οικογένεια του Γιώργου Κεσέρογλου έχει καταβολές από την Αντιόχεια κι έτσι η ταβέρνα τους «Μπάρμπα Αλέξης» δεν θα μπορούσε παρά να έχει… πικάντικο, ανατολίτικο χαρακτήρα. Έθνικ η σάλα της, χαριτωμένη η δεντρόφυτη αυλή για το καλοκαίρι.

Το φαγητό: Για την όρεξη πήραμε ένα αφράτο χούμους, σε συνταγή που δεν λυπάται το ταχίνι (ό,τι πρέπει για να βουτήξετε τις αχνιστές, νοστιμότατες πίτες που φέρνουν αντί για ψωμί), ντολμαδάκια γιαλαντζί, καλοτυλιγμένα, γλυκά, με μπόλικο κρεμμύδι, και καυτερό τζεβιζλέ (ντιπ με λιαστή πιπεριά και καρύδια). Το ταμπούλι είναι καυτερό κι αυτό, οπότε προτείνω να πάρετε για τη μέση ένα μπολάκι με χαϊντάρ (γιαουρτοσκόρδιον με καρότο), δροσιστικό και ανακουφιστικό.

Συμπαθητικό το λαχματζούν (πίκριζε ελαφρώς το μπούκοβο), έκτακτο το παστουρμαλί με πρώτης τάξης παστουρμά και εξαιρετικό, χειροποίητο φύλλο (η γνωστή μας πίτα Καισαρείας). ∆ιόλου άσχημα και τα κεμπάπ, μέτρια, όμως, τα γλυκά (καζάν ντιπί και κιουνεφέ), εκ των οποίων προκρίθηκε παμψηφεί ο τραγανός μπακλαβάς με φρέσκο βούτυρο.

Kάβα: Για συνοδευτικό ποτό δοκιμάστε αϊράνι. Η λίστα με τα κρασιά τους θα μπορούσε να εμπλουτιστεί με κάποια από τα πολλά και καλά ελληνικά ερυθρά, που θα συνόδευαν θαυμάσια την πικάντικη κουζίνα τους.

Λογαριασμός: 12-18€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Δευτέρα και Τρίτη από τις 17:00 και Τετάρτη έως Κυριακή 13:30 – 01:30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών