ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Nama

Άνοιξε πριν από λίγους μήνες στην αρχή της οδού Ολύμπου, στη γειτονιά των Αγίων Αποστόλων.

24.01.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νικόλας Οικονόμου
Nama

Άνοιξε πριν από λίγους μήνες στην αρχή της οδού Ολύμπου, στη γειτονιά των Αγίων Αποστόλων. Ξύλινοι πάγκοι και μεταλλικά τραπέζια, έπιπλα όχι βαριά και ακριβά, καρέκλες της παρέας, τραπέζια που σμίγουν τους ανθρώπους πάνω από ένα πιάτο. Τι περιέχει το πιάτο; Ντόπια υλικά από οικοτεχνίες και μικρούς μεταποιητές και παραγωγούς, που μαγειρεύονται με νέες συνταγές από τους δημιουργικούς μάγειρές του. Φάγαμε σκουμπρί καπνιστό και ψητό στη σχάρα, με ασυνήθιστο χούμους από κόλιανδρο, δροσερό, με ωραία υφή και μοσχομυρωδάτο. Οι λουκουμάδες με παστουρμά και μαρμελάδα ντομάτας έμοιαζαν τηγανισμένοι στο νερό, αέρινοι, ελαφριοί. Το καλύτερό τους πιάτο είναι σίγουρα τα μοσχαρίσια μάγουλα με κριθαράκι και ξερή μυζήθρα. Το ψωμί έρχεται ζεστό μέσα σε ξύλινη θήκη, πασπαλισμένο με μυρωδικά και πάπρικα. Η τιμολόγηση εξαιρετική, τόσο στο κρασί όσο και στο φαγητό.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών