ΕΞΟΔΟΣ

Ο Johnny Cash, η Αφροδίτη της Μήλου κι ένα Negroni

Η Ελίνα Δημητριάδη πίνει κοκτέιλ στο Line στα Πετράλωνα και θυμάται μια νύχτα με πανσέληνο και τα λόγια του Johnny Cash: «Τhe heart wants what the heart wants».

18.02.2022
Εικονογράφηση: Ακριβή Κάκκαβα
Ο Johnny Cash, η Αφροδίτη της Μήλου κι ένα Negroni

Τι μπορείς να κάνεις μέσα σε 20 λεπτά; Μπορείς να δεις ένα επεισόδιο της σειράς “The Good Place,” να ακούσεις δύο φορές απανωτά το τραγούδι “The Past Is A Grotesque Animal” των Of Montreal (το τραγούδι που βάζουν συνήθως και οι DJs στα μαγαζιά όταν θέλουν να κάνουν ένα λίγο πιο μεγάλο διάλειμμα), να κάνεις τατουάζ μία γραμμή γύρω από τον καρπό του χεριού σου, να φτιάξεις μία καρμπονάρα. Ο Johnny Cash έγραψε μέσα σε 20 λεπτά το τραγούδι του “I Walk The Line,” ένα τραγούδι αφιερωμένο στην αφοσίωση και την πίστη του στην πρώτη γυναίκα του, Vivian Liberto. Λίγους μήνες αργότερα, γνώρισε την June Carter, τον έρωτα της ζωής του και δεύτερη γυναίκα του. Μέσα σε 20 λεπτά, η Αθηνά ήπιε ένα ποτήρι ροζέ κρασί από τα προτεινόμενα της ημέρας στο μπαρ Line Athens, η Ματίνα έφαγε έναν λαχανοντολμά με μοσχαρίσιο ταρτάρ, αυγολέμονο και σχοινόπρασο από το μενού του bar food κι εγώ προσπαθούσα να διαλέξω με ποιο από τα 3 hot dog που παραγγείλαμε θα ξεκινήσω. Πίσω από το DJ booth στο Line Athens, το νέο αυτό good place της πόλης, υπάρχει ένα τσιμεντένιο τραπέζι με ένα βάζο γεμάτο με κλαδιά από βαμβάκι και δίπλα ο δίσκος του Johnny Cash “I Walk The Line.”

Η Ματίνα παρήγγειλε για αρχή ένα κοκτέιλ Mai Tai και όταν, με την πρώτη γουλιά, αναφώνησε «Συγκλονιστικό!» της ζήτησα να μου περιγράψει τι της θυμίζει. «Ένα καλοκαίρι, σε μία ξύλινη πλατφόρμα στην παραλία της Ερεσού στη Μυτιλήνη, άκουγα τον ήχο από αυτά τα ξύλινα διακοσμητικά chimes που κινούνται με το αεράκι και έπαιζε λάτιν μουσική», μου απαντάει, ενώ η Αθηνά σπεύδει να συμπληρώσει για το ροζέ κρασί της Alchymiste Κτήμα Σκλάβου «Με κάνει να νιώθω πολύ κυρία και εκλεπτυσμένη, σαν να είμαι στις Κάννες και να πίνω κάτι πριν πάω στο Φεστιβάλ.» Εγώ αποφασίζω να ξεκινήσω με τη Line West Coast IPA μπίρα, ακούω να παίζει το “Djobi, Djoba” από Gipsy Kings και μεταφέρομαι σε μια καλοκαιρινή βραδιά ψηλά στο κάστρο της Σίφνου με θέα μια πανσέληνο ως τη μοναδική πηγή φωτός. Μετά τη μπίρα, διαλέγω το κοκτέιλ Americano, κυρίως επειδή στον κατάλογο αναφέρει ανάμεσα στα συστατικά του και τον καπνό και μου εξάπτει την περιέργεια. Το Americano του Line Athens είναι σαν ένα ανεπαίσθητο τσίμπημα από αγκάθι τριαντάφυλλου, σαν ένα πικρό, αλλά απαλό χάδι, σαν μια καπνιστή ομίχλη που έχει καλύψει τις θολές πλέον αναμνήσεις από έναν παλιό έρωτα που κάποτε σε είχε πονέσει πολύ.

Σύμφωνα με τον γιο του αγρότη που ανακάλυψε σκάβοντας στο κτήμα του το άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, κατά την ανασκαφή είχαν βρεθεί και τα δύο χέρια της, όπου το ένα κάλυπτε το στήθος της και το άλλο κρατούσε ένα μήλο, τα οποία χάθηκαν κατά τη μεταφορά του αγάλματος στη Γαλλία. Μπαίνοντας στον βιομηχανικό χώρο – πρώην γκαλερί που στεγάζει το Line Athens, τις εντυπώσεις κλέβει μία «πειραγμένη» εκδοχή του αγάλματος από τον tattoo artist Sake, το οποίο διακοσμεί την tap της μπίρας lager που παράγει η ομάδα του μπαρ. Αντί για μήλο, η σύγχρονη Αφροδίτη του Line θα μπορούσε να κρατάει το «πειραγμένο» Negroni του συγκεκριμένου μπαρ. Δοκιμάζοντάς το, ένιωσα σαν κάποιος να είχε διυλίσει ένα κόκκινο βελούδινο φόρεμα.

Ανοίγοντας την πράσινη πόρτα αυτού του μπαρ στα Πετράλωνα και περνώντας μέσα από τις βελούδινες κουρτίνες της εισόδου του, ένας νέος κόσμος προκάλεσε εμένα, την Αθηνά και τη Ματίνα να τον γευτούμε. Όσο εμείς συζητούσαμε για γεύσεις και αναμνήσεις, στην παρέα από πίσω μας ένας κύριος έβλεπε έναν αγώνα ποδοσφαίρου από το κινητό του καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς. Αλλά, όπως μαθαίνουμε και από την ιστορία του Johnny Cash που δήλωνε με το πιο γνωστό τραγούδι του την πίστη του στη Vivian λίγο πριν ερωτευτεί την June, “the heart wants what the heart wants.” Στο Line Athens υπάρχει χώρος για όλους και για όλα.

Line Athens

Αγαθοδαίμονος 37, Kάτω Πετράλωνα
  • Τηλέφωνο: 210-34.21.311
  • Ωράριο: 10:00 - 02:00
  • Facebook: www.facebook.com/line.athens/
  • Instagram: @line.athens
  • Website: www.lineathens.gr

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών