ΕΞΟΔΟΣ PROMOTED

Σεμπρεβίβα, ένα μαγαζί στα Πετράλωνα που έγινε στέκι

Ένα εστιατόριο στα Πετράλωνα μας προ(σ)καλεί να γνωρίσουμε τα ενδιαφέροντα σπιτικά πιάτα του αλλά και τα 93 λικέρ που παρασκευάζουν οι ιδιοκτήτες του.

25.10.2022| Updated: 05.12.2022
Σεμπρεβίβα, ένα μαγαζί στα Πετράλωνα που έγινε στέκι

Στεγάζεται σε μια προσφυγική μονοκατοικία, δίπλα στη πλατεία Δεξαμενής και συστήνεται ως εδεσματοποιείον. Ο λόγος για το Σεμπρεβίβα, που άνοιξαν ο Γιάννης με την Κατερίνα στα Πετράλωνα, ερχόμενοι από Θεσσαλονίκη. οι ιδιοκτήτες του Σεμπρεβίβα έστησαν ένα μαγαζί που δεν άργησε να γίνει στέκι, καθώς κέρδισε το κοινό με τα ευφάνταστα πιάτα και την εξαιρετική πρώτη ύλη του.

Ο χώρος είναι απλός και ζεστός, με σπιτική ατμόσφαιρα και θαλπωρή

Η Κατερίνα παρασκευάζει 93 λικέρ απ’ ότι μπορείτε να φανταστείτε!

Ο χώρος έξω είναι άνετος με αρκετά τραπεζάκια, που σου επιτρέπουν, όταν έχει καλό καιρό, να τα επιλέξεις. Ο εσωτερικός χώρος είναι πολύ ζεστός με καλοστημένα μαρμάρινα και ξύλινα τραπεζάκια, φωτισμό από πολυελαίους αντίκες και φόντο τα 93 λικέρ, που φτιάχνει μόνη της η Κατερίνα απ’ ότι υλικό μπορείτε να φανταστείτε. Λικέρ από αρμπαρόριζα και τσίλι, λικέρ τσουρέκι, λικέρ γκουάβα, λικέρ μανιτάρι και τόσα άλλα στέκονται πολύχρωμα και διάφανα πίσω από το μπαρ και μας «κλείνουν» πονηρά το μάτι.

Κεφτεδάκια μπακαλιάρου που συνοδεύονται από κρέμα παντζαριού με σκόρδο και βασιλικό

Μεζέδες με μεράκι και εξαιρετικές πρώτες ύλες. Αυτά είναι τα συστατικά της επιτυχίας του Σεμπρεβίβα.

Όλα τα παραπάνω βέβαια απλά πλαισιώνουν την ενδιαφέρουσα δουλειά που γίνεται στην κουζίνα. Το μενού προσαρμοζεται καθημερινα, αναλογα με την εποχη, τη διαθεσιμοτητα των υλικων στις αγορες, και την έμπνευση του Γιάννη και της Κατερίνας, γι’ αυτό αλλάζει συνεχως, κεντρίζοντας την περιέργειά μας κάθε φορά που επισκεπτόμαστε το Σεμπρεβίβα. Φυσικά υπάρχουν και πιάτα σταθερής αξίας, όπως το κλασικό πλεον Θράψαλο με απάκι σε μια κρέμα από κόκκινη φακή, γλυκοπατάτα και τζίντζερ ή η πολύ ζουμερή Μπριζόλα με λάδι από τσίλι, σοκολάτα και μαύρο σκόρδο. Αγαπημένο πιάτο και οι Πατάτες baby με σπανάκι και φέτα.

Πατάτες baby με φέτα σπανάκι και κολοκυθόσπορο
Διαλέξτε ένα από τα τραπέζια του Σεμπρεβίβα και απολαύστε σπιτική κουζίνα φτιαγμένη με μεράκι και αγάπη

Γαρίδες «Μοχίτο» με τραγανές μπάλες ρυζιού

Κρέμα τραχανά με μοσχαρίσια μάγουλα και τραγανά ρεβύθια, που λιώνουν στο στόμα

Όσο για τα πιάτα που ανανεώνονται συνέχεια, στην τελευταία μας επίσκεψη ξεχωρίσαμε τα Αφράτα Κεφτεδάκια Μπακαλιάρου που συνοδεύονταν από κρέμα παντζαριού με σκόρδο και βασιλικό, αλλά και τα Αυγά Σακτσούκα με παστουρμά και μελιτζάνα, ένα πιάτο αμιγώς επηρεασμένο από τις κουζίνες της Ανατολικής Μεσογείου, που η φέτα και ο φρέσκος κόλιανδρος έδιναν μια μοναδική πινελιά. Οι Γαρίδες «Μοχίτο» με τραγανό ρύζι είναι όπως ακριβώς τις περιμέναμε –δροσερές, με μια φρεσκάδα από τη μέντα και μια γλυκόξινη σαλτσούλα να συνοδεύει τέλεια τις μπάλες τηγανητού ρυζιού. Δοκιμάσαμε επίσης Ρίκι με ταραμά, πιάτο εξαιρετικό, με πολύ ζουμερό ψάρι που συνδυάζει ιαπωνικές γεύσεις και τεχνικές. Ωραία προσθήκη, εκτός καταλόγου, τα Σκιουφιχτά με προβατίνα κοκκινιστή, αλλά και η Κρέμα Τραχανά με μοσχαρίσια μάγουλα και τραγανά ρεβύθια που έλιωναν στο στόμα.

Kοτόπουλο με λεμονάτη σάλτσα σε πίτα τραχανά με λεμόνι κονφί

Βραστά λαχανικά καμμένα με σος blue cheese και φουντούκι

Όλα τα πιάτα και τα συνοδευτικά φτιάχνονται στο μαγαζί, το ίδιο και το ιδιαίτερο ψωμί με λιναρόσπορο και βότανα που ψήνουν καθημερινά, όπως και τα τσάτνεϊ, τα τουρσιά, οι μαρμελάδες και τα γλυκά. Όλα είναι σπιτικά και χειροποίητα. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις νέες εκπλήξεις που ετοιμάζουν ο Γιάννης κι η Κατερίνα στην κουζίνα και στο μαγαζί για τον χειμώνα που έρχεται.

Σεμπρεβίβα

Καλλιρόης 166, Πετράλωνα
  • Τηλέφωνο: 213-03.81.904
  • Ωράριο: Ανοιχτά καθημερινά απο τις 18:00, Σάββατο, Κυριακή και αργίες απο τις 13:00.
  • Facebook: www.facebook.com/semprevivapetralona

Εστιατόρια

Αθήνα

Πετράλωνα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών