ΕΞΟΔΟΣ

Να σας μαρτυρήσουμε τι είναι το Line;

Νέο place to be αναμένεται στην Αθήνα. Ένα all day μαγαζί με βιώσιμη φιλοσοφία από τους δημιουργούς του The Clumsies και τον Δημήτρη Νταφόπουλο των Three Cents. Hooray!

22.12.2021| Updated: 03.01.2022
Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Να σας μαρτυρήσουμε τι είναι το Line

Είναι η πορεία που χαράσσει ένα κινούμενο σημείο στον χώρο. Είναι τα χαραγμένα σημάδια της παλάμης του χεριού, η αράδα στα κείμενα και τα ποιήματα. Η γραμμή του τερματισμού, η κόκκινη γραμμή που σημαίνει όριο, η γραμμή ως πολιτική θέση, η γραμμή του ορίζοντα, η τηλεφωνική σύνδεση, η σιλουέτα, η δραστηριότητα σε μια παραγωγική μονάδα.

Με αυτές τις απαντήσεις δεν είστε ούτε καν κοντά. Τίποτα από αυτά δεν είναι το Line. Είναι όμως το επόμενο place to be που περιμένει η Αθήνα στις αρχές του Γενάρη. Το Line αναφέρεται στην αυθόρμητη κίνηση που σχηματίζει η γραμμική αναπαράσταση μιας ζύμωσης (fermentation). Με συμβατικό, αναρχικό χαρακτήρα και tag line “the method of anarchy”, οι δημιουργοί του εμπνέονται από τη διαδικασία κάθε ζύμωσης.

Η μεγάλη ιδέα είναι ένα all day μαγαζί που βασίζεται στη βιωσιμότητα. Όλα τα πόστα του μπαρ και της κουζίνας εργάζονται για την καλύτερη αξιοποίηση των υποπροϊόντων που θα παράγουν εντός.

Οι δημιουργοί και η βιώσιμη λειτουργία που οραματίζονται

Τρεις γνωστοί Αθηναίοι και φίλοι μεταξύ τους δρουν ανορθόδοξα με πειραματισμούς πάνω στο κρασί, το ψωμί και την μπίρα, δίνοντας έμφαση σε απρόσμενα υλικά. Οι Νίκος Μπάκουλης και Βασίλης Κυρίτσης, το επιτυχημένο ντουέτο πίσω από το μπαρ The Clumsies, το Νο. 4 στην παγκόσμια λίστα των 50 Best Bars, και ο Δημήτρης Νταφόπουλος, συνδημιουργός των διεθνώς αναγνωρισμένων ποιοτικών αναψυκτικών Three Cents, οραματίστηκαν κρασί χωρίς σταφύλια, μικροζυθοποιήσεις και ιδιαίτερα προζυμένια ψωμιά. Η μεγάλη ιδέα ωστόσο είναι ένα all day μαγαζί που βασίζεται στη βιωσιμότητα. Όλα τα πόστα του μπαρ και της κουζίνας εργάζονται για την καλύτερη αξιοποίηση των υποπροϊόντων που θα παράγουν εντός. Όσα φρούτα δεν οδηγούνται προς οινοποίηση, η Φαίδρα Μαυροειδή Σβανά θα τα αξιοποιεί στα ζυμώματα και τα ψωμιά της, ενώ στο κοντινό μέλλον, οι οινολάσπες του κρασιού θα γίνονται το ιδανικό περιβάλλον για να ωριμάσουν ιδιαίτερα τυριά, σε συνεργασία με Έλληνες παραγωγούς.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Line Athens (@line.athens)

Ψωμιά, comfort food και φρέσκια μπίρα, όλα θα φτιάχνονται από αυτούς

Το πρωινό θα περιστρέφεται γύρω από τον άξονα του ψωμιού. Το all day μενού επιμελείται ο ταλαντούχος Παύλος Κυριάκης, ο οποίος υποψιαζόμαστε πως θα δημιουργήσει ένα comfort food menu εμπλουτισμένο με πιο advanced παρασκευές. Οι υπεύθυνοι μάς λένε πως όλα τα πιάτα θα μπαίνουν στη μέση του τραπεζιού, χωρίς αυστηρή σειρά ή την κλασική κατηγοριοποίηση σε ορεκτικά και κυρίως και θα μοιράζονται. Στο βιομηχανικό κτίριο όπου θα στεγάζονται όλα αυτά υπάρχει κι ένα άγαλμα της Αφροδίτης, το οποίο δεν είναι μόνο ένα απομεινάρι από την πρότερη χρήση του χώρου ούτε ένα ακόμα cool διακοσμητικό που πρόσθεσε η 9Design στην πρώην γκαλερί. Πρόκειται για tap της φρέσκιας μπίρας lager που παράγουν οι ίδιοι ως gipsy brewers στην Alea Brewing Co.

Στα κοκτέιλ τους το αλκοόλ και άλλα συστατικά όπως σιρόπια και cordial, έχουν παραχθεί κι αυτά με γνώμονα το sustainability. Ποιοτικός καφές από την Wise Cup, μερικά απίθανα funky ποτά και τα ασυνήθιστα κρασιά -χωρίς σταφύλι- θα κάνουν το Line μια κυψέλη για την hip φυλή της πόλης και τη γειτονιά των Πετραλώνων τη νέα πιάτσα. Να το θυμηθείτε.

Line

Αγαθοδαίμονος 37, Κάτω Πετράλωνα
  • Ωράριο: To Line αναμένεται να ανοίξει τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών