ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ο Κούπας: Μαγειρείο απ’ τα λίγα.

Μαγειρεύει και σερβίρει όλη η οικογένεια και αν βρεθείτε στην περιοχή, μη διστάσετε!

13.09.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Ο Κούπας: Μαγειρείο απ’ τα λίγα.

Μαγειρεύει και σερβίρει όλη η οικογένεια και αν βρεθείτε στην περιοχή, μη διστάσετε!

Η θέση: 33 χρόνια βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο του Ρέντη, το μαγειρείο Κούπας και σίγουρα έχει σώσει από οικογενειακά δράματα και στιγμές αμηχανίας πολλές νέες νοικοκυρές.


Η ατμόσφαιρα: Ο χώρος είναι απλός με ξύλινα τραπέζια και παλιές φωτογραφίες στους τοίχους.

Το φαγητό: Τα μαγειρευτά του είναι φρέσκα και καλομαγειρεμένα, τόσο σπιτικά, που πολλοί πηγαίνουν από το πρωί και παραγγέλνουν τις μερίδες της ημέρας για το οικογενειακό τους τραπέζι. Πολλοί, φυσικά, αποκρύπτουν ότι το αγόρασαν και το σερβίρουν ως … την παραδοσιακή συνταγή της μαμάς.


Οι κάτοικοι της περιοχής, ορκίζονται στα γεμιστά του, τις μελιτζάνες ιμάμ, το παστίτσιο, το μουσακά και τα σουτζουκάκια του. Αν είστε τυχεροί και την ημέρα που θα πάτε έχει σουπιές με σπανάκι και φρέσκο ψάρι πλακί μην τα προσπεράσετε. Όταν έχουν κέφια ετοιμάζουν πεντανόστιμους μεζέδες και την 25η Μαρτίου δημιουργείται ουρά για τον μπακαλιάρο με τη σκορδαλιά και τα παντζάρια.

Ο λογαριασμός: Οι τιμές κυμαίνονται γύρω στα 10 € το άτομο.

Η κάβα: Όπως τα περισσότερα πεισματάρικα μαγειρεία της χώρας επιμένει στο χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: είναι ανοιχτά καθημερινά εκτός Κυριακής, από το πρωί στις 11:00 έως τις 18:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών