ΑΓΟΡΑ

Οι 10 καλύτερες βασιλόπιτες της Αθήνας

Ασημακόπουλος. Σαν σφιχτό κέικ, με φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους και αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού. Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092. Nouvelle. Σαν πολίτικο τσουρέκι, στρογγυλή, με …

29.12.2017

Ασημακόπουλος. Σαν σφιχτό κέικ, με φρέσκο βούτυρο παραγωγής τους και αρωματισμένη με ξύσμα πορτοκαλιού.

Χαριλάου Τρικούπη 82, Εξάρχεια, Τ/210-36.10.092.


Nouvelle. Σαν πολίτικο τσουρέκι, στρογγυλή, με αρκετό μαχλέπι και μαστίχα, πολύ μαλακή από το μπόλικο βούτυρο και το πολύωρο ζύμωμα.

Λεωφ. Αμφιθέας 168, Παναγίτσα, Π. Φάληρο, Τ/210-98.33.096.


Rita’s Cookies. Φρέσκο βούτυρο και πολύ καλής ποιότητας αλεύρι στα χέρια της Ρίτας φτιάχνουν μια βασιλόπιτα- τσουρέκι που στολίζεται με φιλέ αμυγδάλου.

Δομοκού 40Α1, Παλαιά Κοκκινιά, Τ/210-49.12.323. 


Pastry Family. Μια συνταγή 49 ετών, όσα μετράει και το κατάστημα, παλιά αθηναϊκή βασιλόπιτα τύπου κέικ με αγελαδινό βούτυρο και φιλέ αμυγδάλου ή άχνη για γαρνιτούρα.

Ριζάρη 19, Παγκράτι, Τ/210-72.10.987.


Τάκης. Πολίτικη βασιλόπιτα, σαν γλυκό ψωμί, πιο βουτυρένιο και αρκετά αφράτο, μοσχοβολάει ανατολίτικα αρώματα.

Μισαραλιώτου 14, Ακρόπολη, Τ/210-92.30.052.


Λυκαβηττός. Σαν κέικ με αρώματα βανίλιας και πορτοκαλιού, πασπαλισμένη με άχνη.

Δεινοκράτους 59, Κολωνάκι, Τ/210-72.11.348.


Ρίο. Από το 1981 η ίδια συνταγή, πολίτικης προέλευσης. Επαρκέστατα τα αρώματά της, μοσχοβολάει μαστίχα, στολίζεται με σουσάμι.

Πρωτέως 4, Παλαιό Φάληρο, Τ/210-98.31.892.


Φύσις. Κέικ φτιαγμένο με βιολογικό αλεύρι, ακατέργαστη ζάχαρη, καρύδια και πορτοκάλι.

Λ. Μεσογείων 450, Αγία Παρασκευή, Τ/210-60.90.740, Λ. Κηφισίας 98, Μαρούσι, Τ/211-40.69.267.


Lido. Τσουρέκι, το πασίγνωστο στην Αθήνα, με υπέροχες ίνες και μακρά επίγευση των αρωματικών και μυριστικών του.

Χρεμωνίδου 35, Παγκράτι, Τ/210-75.16.898.


Paul. Γαλλική συνταγή, βουτυρένια σφολιάτα που περιέχει κρέμα αμυγδάλου. Υπάρχει και εκδοχή με γέμιση μήλου.

Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα, Τ/210-36.36.962, Λεβίδου 4, Κηφισιά, Τ/210-80.84.288.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών