ΕΞΟΔΟΣ

Όλοι στην Τήνο 

Η αρχή έγινε πέρυσι με το Three Donkeys, ένα funky ποτάδικο με απίθανη ατμόσφαιρα και καλοφτιαγμένα ποτά, που άνοιξαν οι Νικόλας Μοσχονάς, Σπύρος Απέργης και …

03.08.2020

Η αρχή έγινε πέρυσι με το Three Donkeys, ένα funky ποτάδικο με απίθανη ατμόσφαιρα και καλοφτιαγμένα ποτά, που άνοιξαν οι Νικόλας Μοσχονάς, Σπύρος Απέργης και Βαγγέλης Ζάχος στη Χώρα. Το «ξαδερφάκι» του είναι το Prickly Bear, που λειτουργεί περίπου έναν μήνα, ένα bar για όλη μέρα με συνιδιοκτήτες τον Νικόλα, τον Σπύρο και τον Δημήτρη Κανίδη, που έχει αναλάβει τα του καφέ.


Σερβίρουν speciality της Area 51 από μια κούκλα μηχανή Marzocco Linea PB. Εκτός από καφέ, το μενού περιλαμβάνει 4 δροσερά και ευκολόπιοτα Spritz, για απεριτίβο όλες τις ώρες, ενώ δεν λείπουν τα κλασικά κοκτέιλ όπως Garibaldi, Sazerac, Bloody Mary. Διαθέτουν προς πώληση βιολογικά προϊόντα, βαζάκια με νοστιμιές αλλά και μπαμπού οδοντόβουρτσες, T-shirts και άλλα αντικείμενα φροντισμένης αισθητικής.


Στη Χώρα, επίσης, λειτουργεί ξανά το ιστορικό μπαρ Κουρσάρος. Την ανανέωσή του έχει αναλάβει η ομάδα του αθηναϊκού Barrett, που μεγάλωσε την μπάρα και έδωσε πιο νησιωτικό στιλ, αφήνοντας τα μεγάλα παράθυρα που βλέπουν το λιμάνι ανέπαφα. Ο Κουρσάρος παραμένει ένα ροκ μπαρ, με straight κλασικά ποτά, ενώ από φέτος προσφέρει και πρωινό-brunch μέχρι τις 17.00. Στην κουζίνα ο Κωστής Καμπόλης σκαρώνει πολλά πιάτα με αυγά, με τηνιακά προϊόντα, τάρτες, τηγανίτες με φρούτα και smoothies. Πολύ καλή μουσική, όπως πάντα, με DJ που φέρνουν από την Αθήνα κάθε εβδομάδα.


Προς την Καρδιανή, στον ‘Ορμο Γιαννάκη λειτουργεί μόλις δέκα μέρες το Dear John. Ένα boho chic beach bar restaurant, σχεδιασμένο από την ομάδα της Nine Design, με έπιπλα φερμένα από την Ινδονησία και άλλα σχεδιασμένα γι’ αυτούς.


Τα ποτά, δεκατέσσερα κοκτέιλ με ή χωρίς αλκοόλ, όπως και τους χυμούς έχει φροντίσει ο Βασίλης Κυρίτσης, και αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους να πάτε. Στην κουζίνα ο Δημήτρης Κατσάνος μαγειρεύει μια εξωτική μεσογειακή κουζίνα, συνδυάζοντας λουκάνικο Τήνου με πικάντικη μαγιονέζα, κυκλαδίτικη φάβα και χταπόδι με aji amarillo. Σερβίρουν ακόμα πρωινά (10.00-13.00) και ωραία σνακ και στις ξαπλώστρες.


Το Thama του έκανε στην Τήνο ο Δημήτρης Κατριβέσης, σε έναν island chic χώρο, λίγα μέτρα από τη Χώρα. Το επίσημο opening έγινε την Πέμπτη 9/7. Tradinnovation είναι η λέξη που περιγράφει καλύτερα το εγχείρημά του, που εμπλέκει την παράδοση με την καινοτομία. Τα τηνιακά και κυκλαδίτικα προϊόντα τού επιτρέπουν να παίξει μπάλα όπως ξέρει, κάνοντας συνδυασμούς που δεν έχουν ίχνος κοινοτυπίας, βλ. τυρί καρίκι με μαρμελάδα τσίλι. Οι διεθνείς προσλαμβάνουσες του σεφ διεισδύουν λιγότερο ή περισσότερο σε όλα του τα πιάτα. Θα επιστρέψουμε για αναλυτικό ρεπορτάζ.

Prickly Bear, Γκύζη 3, Χώρα Τήνου, Τ/22833-00.696 Κουρσάρος, Ακτή Έλλης 1, Χώρα Τήνος, Τ/22830-23.963 Dear John, Όρμος Γιαννάκη, Τήνος, Τ/22830-31.760 Τhama, Λεωφ. Σταυρού-Κιονιών, Τήνος, Τ/22830-29.021

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών