ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Περιγιάλι, για ροζέττια

Μπροστά στο λιμανάκι στο τέρμα της παραλίας των Στεγνών έρχονται να δέσουν τα καΐκια με τη φρέσκια ψαριά. Οι ιδιοκτήτες είναι ταπεινοί και φιλήσυχοι, άνοιξαν …

19.10.2017| Updated: 16.02.2024
Περιγιάλι, για ροζέττια

Μπροστά στο λιμανάκι στο τέρμα της παραλίας των Στεγνών έρχονται να δέσουν τα καΐκια με τη φρέσκια ψαριά. Οι ιδιοκτήτες είναι ταπεινοί και φιλήσυχοι, άνοιξαν αυτή την ταβέρνα για να μαγειρεύουν για τους φίλους τους και όχι για να πλουτίσουν. Κάτω από τη δροσιά μιας μουριάς θα σας σερβίρουν ζυμωτό ψωμί ψημένο στα ξύλα, φασολάκια με χόρτα σύβραση (παραδοσιακή συνταγή με τηγανητό κρεμμύδι), σουπιά μαγειρεμένη με μελάνι και τη σπεσιαλιτέ τους: τα ροζέττια. Τα ροζέττια –αλλού τα λένε και κατσούλες– είναι τα μικρά πορτοκαλί ψάρια που κρύβονται στην άμμο του βυθού. Το ψάρεμά τους μπορεί να διαρκέσει ώρες, ωστόσο δεν θεωρούνται ψάρια πρώτης γραμμής. Τα κάνουν στο τηγάνι και τα σερβίρουν ως έχουν ή με μια πάστα σκόρδου. Ροδίτικος μεζές από τους λίγους. Περί τα 20 €/άτομο, χωρίς κρασί.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT