ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Première: Δημιουργικότητα με νόημα

Δεν λείπουν οι σοφιστικέ τεχνικές και οι χτυπητοί συνδυασμοί υλικών που επιδιώκουν τη διαφορετικότητα, όμως το φαγητό στο πιάτο έχει λογική, και κυρίως πολυεπίπεδη νοστιμιά.

30.05.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Dimitrios Poupalos
Première: Δημιουργικότητα με νόημα

Δεν λείπουν οι σοφιστικέ τεχνικές και οι χτυπητοί συνδυασμοί υλικών που επιδιώκουν τη διαφορετικότητα, όμως το φαγητό στο πιάτο έχει λογική, και κυρίως πολυεπίπεδη νοστιμιά.

Η θέση: Το Premiere έχει στρατηγική θέση στον 10ο όροφο του ξενοδοχείου Intercontinental.

Η ατμόσφαιρα: Φροντισμένο, ξενοδοχειακό περιβάλλον, με κάδρο την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό.

Το φαγητό: Δεν πέρασε πολύς καιρός από την τελευταία μου επίσκεψη, τότε που τα ηνία της κουζίνας είχε σχετικά πρόσφατα αναλάβει ο σεφ Μιχάλης Νουρλόγλου. Τότε είχα εντυπωσιαστεί με την ταχύτητα προσαρμογής της ομάδας στα νέα δεδομένα. Επιστρέφοντας ενάμισι χρόνο μετά οι μαγειρικές του σεφ κρατιούνται στο ύψος τους, και παρόλο που πρόκειται για ένα εστιατόριο με βλέψεις για Michelin, τα πιάτα έχουν ουσία. Εξηγούμαι. Η αγωνιώδης κι αμήχανα συγκαλυμμένη υπερπροσπάθεια που εντοπίζουμε συχνά σε εστιατόρια που στοχεύουν σε αστέρια, εδώ ήταν απούσα. Κι ενώ δεν λείπουν οι τεχνικές και οι χτυπητοί συνδυασμοί υλικών που επιδιώκουν τη διαφορετικότητα, το φαγητό στο πιάτο έχει λογική και νοστιμιά, όπως στο βασιλικό καβούρι με το ρόδο του Ισφαχάν, λίτσι, βατόμουρο και σμέουρο ή στο ραβιόλι με μανιτάρια, κονσομέ μοσχάρι και καπνιστά μύδια, στο φρέσκο αστακό σε γλάσο μπανάνας, κουνουπίδι, καρύδα και ταϊλανδέζικα αρώματα, αλλά και στο έξοχο επιδόρπιο, τον σοκολατένιο κύλινδρο με φυστίκια και παγωτό καραμέλα-miso. Η μόνη παρατήρηση που έχω να κάνω σχετίζεται με την επιλογή των πρώτων υλών. Με δεδομένο πως το εστιατόριο στεγάζεται σε ξενοδοχείο με διεθνή πελατεία, θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον σεφ να κάνει μια εντυπωσιακή μαγειρική επίδειξη ελληνικών περιώνυμων προϊόντων. Ίσως ακόμα και σε ένα ειδικά φτιαγμένο μενού degustation.

Ο λογαριασμός: 70 έως 80 €/άτομο χωρίς ποτά (για 1ο , 2ο και 3ο πιάτο), Menu degustation 7 πιάτων 80 €/άτομο ή 105 €/άτομο με κρασί, Menu degustation 10 πιάτων 110 €/άτομο ή 140 €/άτομο με κρασί.

Η κάβα: Εκτός από την υψηλή κουζίνα του φροντίζει και την κάβα του: πλούσια και διεθνής, και σε περίοπτο σημείο στην είσοδο του εστιατορίου, με γυάλινη βιτρίνα για να την καμαρώνουμε.

Επιπλέον πληροφορίες: Τρίτη έως Σάββατο 19.00-00.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Εστιατόρια

Αθήνα

Νέος Κόσμος

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT