ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ψάριστον

Ταβέρνα που ανταποκρίνεται στο ρητό «έκαστος στο είδος του» με φρέσκο ψάρι.

02.04.2011| Updated: 25.06.2021
Ψάριστον

Ταβέρνα που ανταποκρίνεται στο ρητό «έκαστος στο είδος του» με φρέσκο ψάρι.

Η θέση: Πλησίον Αττικής Οδού, ανάμεσα στη λεωφόρο Κηφισίας και τη λεωφόρο Ηρακλείου.

Η ατμόσφαιρα: Μια funky εκδοχή κλασικής ψαροταβέρνας. Οι έντονες αποχρώσεις «γεμίζουν» και ζεσταίνουν τον χώρο. Στους τοίχους κρέμονται δίχτυα και μία… γοργόνα. Ο μεγάλος κατάλογος έχει χιουμοριστικά σχόλια και στα τραπέζια δίπλα σου τρώνε ψαρομεζέδες οι κάτοικοι της περιοχής.

Το φαγητό: Από τα ολόφρεσκα όστρακα διαλέξαμε για ξεκίνημα μία ποικιλία από ωμές γυαλιστερές, κυδώνια και φούσκες που μύριζαν θάλασσα. Τα καβουροποδαράκια ήταν… συγκινητικά νόστιμα και αρωματικά και τα τηγανητά μπαρμπούνια ζουμερά από μέσα, κριτσανιστά απ’ έξω. Μην ξεχάσετε επίσης να δοκιμάσετε την τηγανητή ταραμοσαλάτα, μία από τις σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, . Το ψητό χταπόδι μαστιχωτό, όπως υπόσχεται ο κατάλογος. Η μόνη ένστασή μας είναι ότι θα έπρεπε να περιορίσει λίγο τον κατάλογό του. Οι γαρίδες με τραχανά, ας πούμε, έμοιαζαν ξαναζεσταμένες.

Ο λογαριασμός: Περί τα 40 ευρώ το άτομο με κρασί.

Η κάβα: Ελληνικά κρασιά και ποικιλία από ούζο, τσίπουρο και χύμα κρασί για να συνοδεύσετε ψαρικά και θαλασσινά.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Η περιοχή είναι σχετικά αραιοκατοικημένη και η στάθμευση είναι εύκολη υπόθεση.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών