ΕΞΟΔΟΣ

Ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου Daios έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων -αφού τσουγκρίσετε μαζί τους με ένα ποτήρι αφρώδη οίνο Ακακίες Κτήμα …

23.12.2014| Updated: 16.02.2024
Ρεβεγιόν στη Θεσσαλονίκη

Η ομάδα των σεφ του ξενοδοχείου Daios έχει ετοιμάσει για την παραμονή των Χριστουγέννων -αφού τσουγκρίσετε μαζί τους με ένα ποτήρι αφρώδη οίνο Ακακίες Κτήμα Κυρ-Γιάννη- χειροποίητο καρπάτσιο σολομού με σάλτσα πορτοκαλιού, χαβιάρι μοσχολέμονου, φιλέτο κόκκινου γκρέιπφρουτ και λικέρ πράσινο μήλο, σούπα από μοσχαράκι γάλακτος, κύβους πατάτας, φλούδες καρότου και τηγανητό σέλινο, τορτελίνι παντζαριού γεμιστό με τυρί, σάλτσα βουτύρου, τσίλι τσιπς και ζεστό αφρό μπεαρνέζ, σαλάτα με baby φύλλα παντζαριού, σπανάκι, ανθούς καπουτσίνο, αποξηραμένο σύκο, κουκουνάρι και φιλέτο πάπιας με γλάσο κόκκινου κρασιού, γαλοπούλα κονφί με σταφίδες και δαμάσκηνα τυλιχτή με σκέπη, σάλτσα sangria, πουρέ κολοκύθας και κατσικίσιο τυρί με μυρωδικά και σφαίρα λευκής σοκολάτας γεμιστή με μύρτιλα και μους λεμόνι, μπίλιες σοκολάτας παναρισμένες με κακάο και ιταλική μαρέγκα με ζεστή σάλτσα από φρούτα του δάσους (70 ευρώ).

Ξενοδοχείο Daios, Νίκης 59, τηλ. 2310-250.200


Πλήρες εορταστικό μενού και στο Electra Palace την παραμονή των Χριστουγέννων με το παραδοσιακό ρεβεγιόν στους Ορίζοντες. Το μενού περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, καλωσόρισμα με αφρώδη οίνο και μίνι μπουσέ, σούπα βελουτέ με μανιτάρια chanterelles και κάστανα, ψητές γαρίδες με ριζότο, κρόκο Κοζάνης και τσιπς μυρωδικών, επιλογή μεταξύ μενταγιόν χοιρινού με πουρέ καπνιστής σελινόριζας και ελαφιού με φρούτα του δάσους και χριστουγεννιάτικη γέμιση, και τραγανής τάρτας με φουντούκι, πικάντικη μους από σοκολάτα Valrhona και σάλτσα από φρούτα του δάσους. Κόστος: 75 ευρώ /άτομο.

Ορίζοντες, ξενοδοχείο Electra Palace, πλατεία Αριστοτέλους 9, τηλ. 2310-294.036

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών